Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 4. 10. 2019.

| BBC News na srpskom

Robert De Niro optužen za nasilje i diskriminaciju

Autor: BBC News na srpskom
Robert Dr Niro
Reuters
Robert de Niro

Bivša pomoćnica Roberta De Nira od glumca traži odštetu od 12 miliona dolara, optužujući ga za „rodnu diskriminaciju i uznemiravanje koje je trajalo godinama."

Grejem Čejz Robinson tvrdi da ju je zvezda filma „Razjareni bik", „Kum" i „Taksista" verbalno napadao, uz neželjeni fizički kontakt i seksualne komentare.

U odgovoru, njegov advokat kaže da su navodi „apsurdni".

Ovaj slučaj postaje aktuelan nekoliko nedelja nakon što je De Niro tužio Robinson, optužujući je za zloupotrebu sredstava i bindžovanje Netfliksa na poslu.

U njenim pravnim dokumentima, koje su u četvrtak objavili američki mediji, ona kaže da je De Niro „izmislio lažne navode" koji imaju za cilj da je spreče da preduzme neke mere i da joj uništi karijeru i ugled.

Ona je počela da radi kao izvršna asistentkinja De Nira 2008. godine i kaže da ju je on predstavljao kao svoju „pomoćnicu".

„Nasilje i zastrašivanje"

De Niro je sa njom komunicirao na „neprijateljski, nasilni i zastrašujući" način, tvrdi ona, ističući „vulgarne, neprikladne i rodno obojene komentare" prema njoj.

U njenoj izjavi se navodi: „Šalio bi se sa gospođom Robinson zbog recepta za Vijagru, kao i kada bi pričao o svojoj mladoj partnerki, koja je bila sličnih godina kao gospođa Robinson.

„De Niro je rekao gospođi Robinson da ga zamisli u toaletu. Rekao je gospođi Robinson da će „fizički rad stvoriti od nje čoveka." De Niro je sugerisao da bi gospođa Robinson mogla da zatrudni koristeći spermu njenog (oženjenog) kolege."

Robinson tvrdi i da ju je De Niro plaćao manje nego što bi plaćao muškarca i tražio od nje da obavlja „stereotipno ženske" poslove, poput uklanjanja donjeg veša, vešanja odeće i usisavanja stana.

„Neželjeni fizički kontakt" podrazumevao je njegove molbe da ga „počeše po leđima, zakopča košulju, sredi mu kragnu, zaveže kravatu i probudi ga kada je u krevetu", rekla je.

De Nirov advokat rekao je američkim medijima: „Optužbe koje je Grejem Čejs Robinson izrekla protiv Roberta De Nira su apsurdne."


Pratite nas na Fejsbuku i . Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: