Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:18, 24. 5. 2022.

| BBC News na srpskom

Suđenje Amber Herd i Džoni Dep: Advokati menjaju tok suđenja, glumac bez svedočenja, Kejt Mos će se pojaviti u sudnici

Autor: BBC News na srpskom
Amber Herd na sudu
Getty Images
Amber Herd u sudnici

Advokati Amber Herd neće pozvati Džonija Depa, njenog bivšeg supruga da ponovo svedoči, što će biti zaokret u poslednjim danima suđenja nekadašnjeg holivudskog para, koje je privuklo veliku pažnju širom sveta.

Oni su prvobitno planirali da dodatno ispitaju Depa, ali su bez objašnjenja promenili strategiju, navodi izvor blizak glumici.

Dep je tužio bivšu suprugu i zahteva 50 miliona dolara odštete zbog kolumne u kojoj je tvrdila da je žrtva porodičnog nasilja, a 36-godišnja Herd uzvratila je kontratužbom.

Očekuje se da će suđenje biti završeno ove nedelje.

Veruje se da će Kejt Mos, britanska manekenka i bivša partnerka 58-godišnjeg Depa, biti među svedocima u preostalim danima suđenja.

Nekoliko svedoka koje su pozvali advokati Amber Herd, među kojima je bio i psiholog Dejvid Špigel, svedočilo je u ponedeljak pred sudom u Ferfaksu u američkoj državi Virdžiniji.

Dep „pokazuje obrasce ponašanja koji su karakteristični za nekoga ko istovremeno ima poremećaj u konzumiranju opijata i vrši nasilje u porodici", rekao je doktor Špigel.

U 40 do 60 odsto slučajeva do partnerskog nasilja dolazi zbog poremećaja u uzimanju alkohola i drugih supstanci, objasnio je on pred porotom.

Depov advokatski tim pokušao je da podrije njegovo svedočenje unakrsnim ispitivanjem, naglasivši da je Špigel doneo zaključak iako nije imao direktan kontakt sa poznatim glumcem.

U ponedeljak je svedočio i hirurg, koji je rekao da nije verovatno da je Džoni Dep zadobio posekotinu na prstu tokom sukoba sa Herd u Australiji onako kako je glumac to opisao.

Jagodica srednjeg prsta na njegovoj ruci je povređena kada je Herd na njega bacila flašu votke, opisao je ranije Dep.

Porota je mogla da vidi i grafički prikaz Depovog povređenog prsta pošto, a doktor Ričard Mur tvrdi da je povreda pogoršana kada su ga udarila vrata.

Mur nije neposredno pregledao Depa posle zadobijanja povrede.

Tim Amber Herd bi trebalo da izloži završnu reč u prvoj polovini ove nedelje, pre nego što advokati Džonija Depa iskoriste poslednju priliku da ubede porotu.

Kejt Mos i Džoni Dep u Kanu 1998. godine
Getty Images
Kejt Mos i Džoni Dep u Kanu 1998. godine

Svedočenja dvojice lekara u ponedeljak bila su poslednja u dugom nizu sukobljenih izlaganja stručnjaka.

Jedan psiholog, koji je svedočio po zahtevu advokatskog tima Džonija Depa, rekao je da Herd ima dva tipa poremećaja ličnosti.

Drugog su pozvali advokati koji zastupaju glumicu, a on je negirao tvrdnje kolege i rekao da se kod Herd javio posttraumatski sindrom usled stresa.

Herd i Dep su svedočili u sporu koji traje nedeljama i izneli su veoma različite verzije događaja iz njihovog kratkog i burnog braka.

Ona je tvrdila da je Dep podložan zloupotrebi alkohola i droge, da je veoma ljubomoran i sklon izlivima besa.

Glumac je tvrdio da je bio žrtva promena raspoloženja bivše supruge, a članovima porote je rekao da je redovno trpeo verbalno, emocionalno i fizičko zlostavljanje.


Pogledajte emotivno svedočenje Amber Herd:


Pratite nas na Fejsbuku, i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: