Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:05, 6. 5. 2020.

| BBC News na srpskom

Tom Kruz i NASA: Snimanje u svemiru i drugi kaskaderski podvizi

Autor: BBC News na srpskom
Kruz sa astronautima
Getty Images
Kruz je pozirao sa astronautima nakon što je bio narator u dokumentarcu iz 2002. godine.

Tom Kruz se nada da će se lansirati u knjige najvećih rekorda u Holivudu snimanjem prvog akcionog filma u svemiru.

NASA sarađuje sa Kruzom povodom snimanja u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Nema detalja o filmu, ali sajt Dedlajn - koji je objavio priču - piše da nije u pitanju novi nastavak Nemoguće misije.

U tekstu se takođe navodi da 57-godišnji glumac sarađuje sa kompanijom SpejsIks Ilona Maska, koja će prevesti dvojicu američkih astronauta do stanice kasnije ovog meseca.

NASA administrator Džim Brajdenstajn je napisao na Tviteru: „NASA se raduje saradnji sa Tomom Kruzom na filmu na Međunarodnoj svemirskoj stanici!".

je napisao da će biti „jako zabavno" raditi na ovom projektu.

Kruz je glumio astronauta 2013. godina u filmu Zaborav (Oblivion), kada je čuvao prirodne resurse Zemlje od vanzemaljske invazije.

Takođe je bio narator u Ajmeksovom dokumentron filmu Svemirska stanica 3D iz 2002. godine. Nije poznato kada će zvezda odleteti na MSS.

Uprkos pandemiji, SpejsIksov šatl Crew Dragon će prevesti NASA astronaute Boba Benkena i Daga Harlija na MSS 27. maja. Letelica može da preveze sedam osoba.

short presentational grey line
BBC

Rizičan posao: Četiri kaskaderska podviga iz Kruzove karijere

Ijan Jangs, reporter u oblasti zabave

Bez obzira što važi za jednog od najpoznatijih akcionih heroja Holivuda, Kruz je poznat i kao neko ko sam izvodi većinu opasnih scena na snimanju.

U intervjuu povodom nastavka filma Top Gan, njegov kolega Majls Teler je izjavio: „Kada Tom čuje da je nešto nemoguće ili neizvodljivo, mislim da tada počinje sa radom".

To dosta podseća na njegovog lika iz Nemoguće misije, agenta Itana Hanta, koji je viđen u nekim od najzahtevnijih scena na filmskom platnu.

1. Visio je sa krova (i slomio zglob)

https://youtu.be/Z_aCOQi5tm4?t=104

Kruz je 2017. godine slomio članak skačući sa krova na krov (zakačen žicom) za potrebe filma Nemoguća misija: Razilaženje.

Iako je znao da je povređen, Kruz je ipak završio scenu protrčavši na krovu.

„Znao sam da je slomljen", izjavio je kasnije. „Samo sam rekao 'Uh' i protrčao pored kamere. Snimili smo scenu, u filmu je."

Njegov kolega Sajmon Peg se našalio: „Svi su rekli, kada si ustao i protrčao, 'O, to je tipičan Tom. Da završi scenu sa nogom koja mu visi - tipično za njega."

2. Peo se na neboder

https://www.youtube.com/watch?v=dFLzfpVOkvI

U filmu iz 2011. godine, Nemoguća misija: Protokol duha, Hant je viđen kako se penje na vrh Burdž Kalife u Dubaiju - najviše zgrade na svetu - sa spoljne strane.

Iako je Kruz trenirao četiri meseca i nosio pojas - koji je naknadno isečen u montaži - rekao je da se borio sa vetrovima dok je pokušavao da uleti kroz prozor.

„Trebalo mi je malo vremena da prokljuvim kako da ne uletim u zgradu glavom unapred", izjavio je.

3. Visio je sa aviona tokom poletanja

https://www.youtube.com/watch?v=afS5ks54tms

U filmu Nemoguća misija: Otpadnička nacija, Kruz visi sa spoljne strane aviona koji poleće. To je zaista on i u pitanju je pravi avion.

Kruz je to izveo četiri puta u roku od dva dana, ponovo sa pojasom, ali ekipa je morala detaljno da očisti pistu, kako ništa ne bi pogodilo glumca.

„Dok smo išli niz pistu, brinuli smo se o pticama, bilo kojim objektima koje bi propeler mogao da zahvati, kamenju", izjavio je Kruz za USA Tudej.

„Sećam se da me je pogodio kamenčić, toliko mali da ne možete da zamislite. Pomislio sam da mi je slomio rebro. Srećom me je udario u trup, a ne u ruke ili lice, gde bi probio kožu.

4. Padao je sa litice

https://www.youtube.com/watch?v=vIpqpRuGrq4

Jedna od Kruzovih najpoznatijih scena je svakako ona sa početka drugog dela Nemoguće misije kada se Hant penje uz stenu - a zatim umalo padne - navodno bez konopca.

Kruz je zapravo bio zakačen za tanku žicu, koja je kasnije obrisana u montaži, ali to nije pomoglo da se umire živci reditelja Džona Vua.

„Bio sam besan što je hteo on to da radi, pokušao sam da ga zaustavim, ali bezuspešno", izjavio je za Entertejnment Vikli.

„Toliko sam se bojao da sam se znojio. Nisam mogao ni da gledam u monitor dok smo snimali."


Pratite nas na Fejsbuku i . Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA