Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:34, 30. 8. 2019.

| BBC News na srpskom

Zatvorenica za čije se oslobađanje zalagala Kim Kardašijan reklamira njenu modnu liniju rublja

Autor: BBC News na srpskom
Kim Kardashian West and Alice Marie Johnson
Getty Images
Kardashian West lobbied for Alice Johnson's release

Šezdesetčetvorogodišnja žena koja je oslobođena zatvorske kazne posle 16 godina iza rešetaka zahvaljujući kampanji Kim Kardašijan Vest odabrana je da bude zaštitno lice nove kolekcije rublja ove zvezde.

Kardašijan Vest je lobirala za oslobađanje Alis Mari Džonson, osuđene na doživotnu kaznu zbog umešanosti u trgovinu drogom 1996. godine.

Model i rijaliti zvezda tvitovala je video u kome Džonson nosi modele iz njene nove kolekcije rublja kojim se oblikuje telo.

„Kim je pokrenula rat zbog mene, da bi se izborila za moju slobodu", rekla je Džonson, majka petoro dece.

„Zato je zovem moja anđeoska ratnica."


Džonson je osuđena na doživotni zatvor bez obzira što je prvi put prekršila zakon i počinila delo u kojem nije bilo nasilja. U doba zločina, bila je nezaposlena i tek razvedena, te nije, tvrdila je, imala izbora nego da postane „telefonska mula", to jest, da prenosi poruke između distributera i dilera droge.

Post Malon i „kroksice" - reklamni „blamovi" poznatih

Nova linija donjeg veša Kim Kardašijan naljutila Japance

Tajna uspeha i bogatstva porodice Kardašijan

Kim Kardašijan postaje advokatica

„Učestvovala sam u zaveri za preprodaju droge i pogrešila sam", napisala je 2016. „Teško je zamisliti da sam odslužila 20 godina moje doživotne robije zbog te jedne, jedine greške."

Administracija bivšeg predsednika Baraka Obame odbila je peticiju za njeno oslobađanje. Međutim, predsednik Donald Tramp je odlučio da je pomiluje posle velike kampanje koju je pokrenula Kardašijan Vest i Trampov zet Džared Kušner.

Oslobođena je u junu 2018. „Svaki trenutak u životu mi je dragocen", rekla je Džonson u videu objavljenom na nalogu Kim Kardašijan Vest, koju prati 61,7 miliona ljudi na ovoj društvenoj mreži.

Modna linija rublja Kim Kardašijan Vest Kimono Intimnost već je izazvala hproteste, te je ova zvezda bila primorana da promeni naziv kolekcije zbog kulturne aproprijacije.

Mnogi Japanci su protestovali smatrajući da naziv kolekcije nipodaštava tradicionalni odevni predmet u ovoj zemlji.


Pratite nas na Fejsbuku i Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA