Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

džudo

  • judo juniori

    Dominacija Kinezisa na Prvenstvu centralne Srbije za juniore

    Univerzitetski džudo i sambo klub Kinezis postigao je rezultat koji će teško biti ponovljen. Kao najbrojnija ekipa na Prvenstvu centralne Srbije za juniore uspeli su da zabeleže perfektan skor i ostvare preko 25 pobeda i nijedan poraz.

    (4) detaljnije
  • Džudo klub Kinezis, Otvoreno prvenstvo Srbije

    Džudisti Kinezisa još jednom pokazali da su među najboljima u Srbiji

    Na Otvorenom prvenstvu Srbije za seniore u Beogradu takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su sedam medalja. Niški klub je ovim rezultatom osvojio drugo mesto u konkurenciji muškaraca i treće u ukupnom klupskom plasmanu, a najbolji je od svih timova iz centralne Srbije.

    (2) detaljnije
  • džudo

    Niški džudista kadetski šampion države

    Takmičar Džudo kluba Niš Đorđe Radojković postao je prvak države u kategoriji do 50 kilograma na Prvenstvu Srbije za kadete održanom ovog vikenda u Beogradu.

    (2) detaljnije
  • bratić

    Dekan niškog DIF-a u izvršnom odboru Olimpijskog komiteta

    U Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, među 10 članova izabran je i Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i predsednik Upravnog odbora Džudo saveza Srbije.

    (4) detaljnije
  • dzudo klub nis 2, foto marko jovanovic

    Džudo klub Niš osvojio Prvu ligu i postao superligaš

    Posle 30 godina Džudo klub Niš je osvojio prvo mesto u Prvoj ligi i tako se našao u društvu superligaša. Niški borci su na takmičenju u beogradskoj sali "Šumice" ostvario svih pet pobeda nad protivnicima u Prvoj ligi i zasluženo obezbedio plasman u elitu.

    (4) detaljnije
  • kinezis

    Džudisti Kinezisa najbolji i na Prvenstvu Srbije za juniore

    Nakon osvajanja pehara za najbolju ekipu na Prvenstvu Srbije za seniore, Univerzitetski džudo klub Kinezis je ponovio taj uspeh jer je sa 10 medalja bio najbolji klub na državnom šampionatu za juniore u Beogradu. Niški borci osvojili su jednu zlatnu medalju, pet srebrnih i četiri bronzane.

    (2) detaljnije
  • Džudo klub Kinezis

    Veliki uspeh džudista Kinezisa: niški klub najbolji na seniorskom Prvenstvu Srbije

    Sa 11 medalja, od čega jedna zlatna, četiri srebrne i šest bronzanih, borci Džudo kluba "Kinezis" osvojili su i zvanje najbolje ekipe na Prvenstvu Srbije za seniore u Beogradu. Niški džudisti, koji su sada osvojili najviše medalja na državnom prvenstvu u svojoj istoriji, iza sebe su ostavili favorizovanu Crvenu zvezdu, zatim novosadsku Slaviju i ODžK Beograd.

    (1) detaljnije
  • Evropski kup džudo Kinezis Nemanja Milić Pavle Krsmanović i Đorđe Stanojević

    Džudisti Kinezisa na Evropskom kupu osvojili tri medalje

    Najveći uspeh u klupskoj istoriji na seniorskim evropskim kupovima džudisti Kinezisa ostvarili su minulog vikenda u Dubrovniku - Nemanja Milić osvojio je srebrnu medalju, a Pavle Krsmanović i Đorđe Stanojević bronzane. Odličja niških džudista doprinela su i ukupnom plasmanu Srbije, koja je prvo međunarodno takmičenje posle pauze zbog pandemije završila kao najbolja reprezentacija.

    (1) detaljnije
  • Dzudo

    Džudo turnir za devojčice i dečake u subotu u Nišu

    Tradicionalni XV Međunarodni turnir za devojčice i dečake od 9 do 14 godina "Mladost Evrope" biće održan u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu u subotu, 7. marta. Organizatori najavljuju učešće džudista iz okolnih država.

    (1) detaljnije
  • Filip Nurkić

    Džudista Kinezisa Filip Nurkić najbolji sportista Niša za 2019. godinu

    U godini na izmaku za najboljeg sportistu Niša izabran je Filip Nurkić, džudista Kinezisa koji je drugi put u karijeri postao seniorski prvak države i objedinio tri titule u kategoriji do 60 kilograma. Najbolji mladi sportista je plivač Naisusa Andrija Petković, dok je za najbolji kolektiv izabran Fudbalski klub Radnički.

    (2) detaljnije
  • judo klub kinezis, foto judo savez srbije

    Džudisti Kinezisa treći put vicešampioni Srbije

    Nisu uspeli takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša da naprave iznenađenje i osvoje prvu šampionsku titulu jer su u finalu Superlige poraženi od branioca titule Crvene zvezde, rezultatom 4:1. Nišlije su treći put u svojoj istoriji osvojile zvanje vicešampiona Srbije.

    (3) detaljnije
  • nemanja-stankovic-i-milan-mihajlovic-kinezis

    Niški Kinezis protiv Crvene zvezde u finalu Superlige

    Pobedama nad Omladincem iz Stepanovićeva, beogradskim Partizanom i ODžK Beogradom, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša obezbedili su treće finale Superlige u svojoj istoriji. Za svoju prvu titulu prvaka Srbije niški džudisti moraće u nedelju, 22. decembra da savladaju beogradsku Crvenu zvezdu.

    (3) detaljnije
  • 75603900_1459146994248371_6062810486829744128_n

    Džudisti Kinezisa sa dva poraza završili Ligu Evrope

    Posle dva peta mesta u Ligi Evrope, džudisti Kinezisa su svoje treće učešće završili već u grupi pošto su pretrpeli dva poraza. Trener niške ekipe Nemanja Stanković kaže da su u tesnim porazima u Lisabonu odlučivale nijanse.

    (1) detaljnije
  • judo-kinezi,-superliga,-foto-jk-kinezis

    Niški džudisti treći put u Ligi Evrope - najavljuju borbu za vrh

    Nakon osvajanja petih mesta u Ligi Evrope 2016. i 2018. godine, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša treći put će se nadmetati u ovom evropskom takmičenju. Najboljih sedam niških boraca takmičiće se u nedelju, 17. novembra sa još 11 ekipa u Lisabonu, a kako kaže trener Nemanja Stanković, želja im je da odu korak dalje.

    (1) detaljnije
  • Svetski dan džudoa

    Osnovci iz Vranja i Pirota prikazali veštine na Svetskom danu džudoa

    Rođendan Džigoroa Kana, čoveka koji je sistematizovao i stvorio od džudoa sport, u celom svetu se praznuje kao Dan džudoa, a ove godine u Srbiji je iskorišćen i za proslavu godišnjice projekta "Džudo u škole". U beogradskom Sportskom centru "Šumice" učenici 9 osnovnih škola, među kojima i đaci pirotske škole "Sveti Sava" i vranjske "Radoje Domanović", prikazali su svoje umeće u ovoj borilačkoj veštini.

    detaljnije
  • judo klub nis

    Mladi džudisti Niša uspešni na Evropskom kupu

    U konkurenciji preko 3.000 takmičara iz 40 zemalja mladi takmičari Džudo kluba Niš osvojili su 7 medalja na Adler kupu u Frankfurtu, najjačem evropskom kupu za decu. Trener mladih nada Marko Jovanović ističe da je ponosan na svoje takmičare i da je zadovoljan učinkom.

    (1) detaljnije
  • kinezis

    Mlađi seniori Kinezisa drugi u Srbiji

    Sa šest medalja, po dve zlatne, srebne i bronzane, džudisti niškog Kinezisa osvojili su ekipno drugo mesto na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore do 23 godine, a takmičar niške ekipe Andrija Milenković je proglašen za najboljeg pojedinca. Takmičarke Džudo kluba Niš osvojile dve bronzane medalje.

    detaljnije
  • milic i milosevic

    Niški džudista drugi na Evropskom juniorskom kupu

    Posle bronze na Prvenstvu Evrope za studente, takmičar Džudo kluba Kinezis iz Niša Nemanja Milić osvojio je srebrnu medalju na juniorskom Evropskom kupu u Rumuniji i, prema rečima njegovog trenera Nikole Miloševića, na najbolji način se spremio za Evropsko prvenstvo za mlade džudiste.

    detaljnije
  • milic i milosevic, evropsko prvenstvo slika 1

    Bronza za studenta iz Niša na Prvenstvu Evrope u džudou

    U konkurenciji preko 1.400 takmičara sa 404 univerziteta iz 36 zemalja na Prvenstvu Evrope u borilačkim sportovima student niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i takmičar Kinezisa Nemanja Milić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 60 kg.

    (1) detaljnije
  • nemanja-milic,-evropski-kup,-foto-nm

    Mladi niški džudista na postolju Evropskog kupa

    Uz četiri pobede i jedan poraz 19-godišnji takmičar Džudo kluba Kinezis iz Niša Nemanja Milić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom kupu za juniore u mađarskom gradu Pakšu čime je odbranio treće mesto osvojeno i prošle godine.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: