Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

futsal

  • Vinter sport futsal

    Niški Vinter sport golom dve sekunde pre kraja srušio Crvenu zvezdu

    Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda pretrpela je poraz već na startu novog šampionata, pošto ju je rezultatom 5:4 savladao niški Vinter sport i to golom dve sekunde pre kraja meča, posle igre sa petoricom futsalera u polju. U 1. kolu Prve lige KMF Vranje je izgubio u Novom Pazaru, dok je meč niškog Kalče odložen.

    (1) detaljnije
  • savić

    Pojačani Svrljižaninom Vasićem, KMF Zufo iz Bujanovca cilja Prvu ligu

    Sezona je počela u Drugoj futsal ligi, a dobru sezonu i visoke ambicije KMF Zufo iz Bujanovca najavio je pobedom u 1. kolu nad ekipom Banjice (4:3). Bujanovačka ekipa dovela je nekoliko pojačanja, a izdvaja se dolazak Viktora Vasića iz prvoligaša, niškog Vintersporta .

    detaljnije
  • Vinter sport futsal

    Kreće Prva liga u futsalu: Nišlije i Vranjanci gostuju, Kalčin meč odložen

    Predstojećeg vikenda će se nakon više od pola godine na terene vratiti najbolje domaće futsal ekipe. KMF Vranje će u subotu, 26. septembra gostovati Novom Pazaru, dok će dan kasnije niški Vinter sport igrati protiv aktuelnog šampiona Srbije Crvene zvezde. Meč koji je trebalo da igra Kalča je odložen zbog toga što u redove Ekonomca ušla korona.

    (1) detaljnije
  • Amaterska programerska liga u futsalu liga++

    Programerskom futsal Ligom++ spojili humanost i promociju zdravog života

    Druga po redu Liga ++ završena je juče, a ove sezone okupila je 20 niških ekipa. Osnovni cilj programerske amaterske lige u futsalu je promocija zdravog života, kaže njen organizator i osnivač Nenad Ilić, kao i humanost, jer je sve besplatno, ali je svaka ekipa u obavezi da uplati novac u humanitarne svrhe.

    (2) detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina

    Baraž za Svetsko prvenstvo u futsalu novembra u hali "Čair"

    Srbija i Finska sastaće se u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, a novi termin za prvi duel, koji će se igrati u niškoj hali "Čair", najverovatnije je 7. novembar, kaže direktor domaće selekcije Bojan Pavićević.

    detaljnije
  • futsal Amater liga

    Ostalo još par mesta u Amater ligi u futsalu, kreće 20. juna

    Korona je pomerila početak Amater lige u futsalu, pa je manje vremena za takmičenje uticalo i na broj ekipa - organizatori najavljuju da ima mesta samo za 10 timova. Veći dao je popunjen, pa oni koji bi da se nadmeću treba da požure sa prijavom. Početak lige najavljen je za 20. jun na terenu kod niške Osnovne škole "Učitelj Tasa".

    detaljnije
  • Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima

    Otkazana sva futsal takmičenja: Blačani napuštaju Prvu ligu, Radnički Drugu

    Zbog pandemije virusa korona sva futsal takmičenja su zavšena, odlučio je Fudbalski savez Srbije, pa će jug u narednoj sezoni imati jednog predstavnika manje u Prvoj ligi, a jednog više u Drugoj. Najjače domaće takmičenje u futsalu moraće da napusti Jastrebac iz Blaca, a drugi rang niški KMF Radnički, na čije mesto će doći Leskovac.

    detaljnije
  • Aksentijević futsal Srbija Brazil

    Najbolji futsal golman Francuske je Prokupčanin

    Nakon dve godine zaredom u kojima je proglašavan za najboljeg golmana ruskog šampionata, Miodrag Aksentijević je ovog puta priznanje zavredio i u Francuskoj. Najjača liga ove zemlje je okončana, njegov ACCS iz Pariza završio je na prvoj poziciji, a po izboru Top 5 futsal trophy golman rodom iz Prokuplja proglašen je za najboljeg u Francuskoj.

    (2) detaljnije
  • Miodrag Aksentijević

    Miodrag Aksentijević proglašen za 4. najboljeg futsal golmana na svetu

    Iako se u poslednje vreme većina lepih sportskih vesti svodi na to ko je donirao novac za lečenje od virusa korona, a ko poručio ljudima da sede kućama, Futsal planet rešio je da ne obustavi izbor najboljih u prošloj godini. Prokupčanin Miodrag Aksentijević, jedini srpski predstavnik gledajući svih 10 kategorija, ovu "trku" završio je kao 4. najbolji golman na svetu.

    detaljnije
  • Srbija Francuska futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2020

    Odložen i baraž futsal reprentacije, predlog za održavanje jun

    Prvi od dva meča baraža, preko kojih će futsal reprezentacija Srbije pokušati da se plasira na Svetsko prvenstvo, a koji je trebalo da se igra u "Čairu" 9. aprila, zbog virusa korona odložen je do daljeg. Direktor futsal selekcija Srbije Bojan Pavićević rekao je da je predlog da se igra početkom juna.

    detaljnije
  • Miodrag Aksentijević

    Futsal golman iz Prokuplja ponovo nominovan za najboljeg na svetu

    Među najboljim golmanima na svetu, po izboru Futsal planet-a, našao se golman iz Prokuplja Miodrag Aksentijević. Čuvar mreže fransuckog tima Paris 92 jedan je od 10 nominovanih, za koje će u narednom periodu glasati eksperti iz ovog sporta, a ovo je sedmi put kako se Prokupčanin našao u najužem izboru.

    detaljnije
  • Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima

    Južnjački derbi u četvrtfinalu futsal Kupa, šampion gostuje u Vlasotincu

    Jug Srbije će imati sigurno jednog predstavnika u polufinalu Kupa, pošto je žreb odlučio da se u četvrtfinalu sastanu niški Kalča i Jastrebac iz Blaca. Najveće iznenađenje Kupa, ekipa koja je iz četvrte lige stigla do četvrtfinala - Rosulja iz Vlasotinca, dočekaće aktuelnog šampiona Ekonomac iz Kragujevac, dok će niški Vinter sport igrati protiv Novog Pazara.

    detaljnije
  • Vinter sport futsal

    Prva liga: Peti vezani poraz Jastrepca, Kalča prekinuo niz od 7 neuspeha

    Dva predstavnika Niša u najjačem domaćem takmičenju u futsalu slavila su u 14. kolu, pošto je Vinter sport savladao aktuelnog šampiona Ekonomac u Kragujevcu, a Kalča prekinuo seriju loših rezultata trijumfom nad Novom Pazovom. Jastrebac iz Blaca zabeležio je i peti poraz u nizu, ovog puta od FON-a u Beogradu, dok je KMF Vranje podelilo bodove sa Zemunom.

    (1) detaljnije
  • ilustracija futsal mali fudbal

    Osmi put Niš će biti domaćin turnira "Igrajmo za 16"

    Tokom tri vikenda, počev od 7. i 8. marta, 16 ekipa će se u niškoj Šivari nadmetati za prvo mesto koje vodi na 21. izdanje Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16" koje će biti aprila u u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • Kalča Vinter sport futsal

    Prva futsal liga: Južnjački derbi u petak, Vinter sport dočekuje Zemun

    U 13. kolu najjače domaće lige u futsalu igraće se derbi juga i sredine tabele, pošto će u petak, 28. februara u vranjskoj Sportskoj hali igrati tamošnji prvoligaš i niški Kalča. Istog dana će i Jastrebac u Blacu ugostiti drugoplasirani Novi Pazar, dok će dan kasnije, u "Čairu" ? niški Vinter sport dočekati Zemun Samo pravo.

    detaljnije
  • futsal Kalča Vinter sport

    Prva futsal liga: Svi južnjaci izgubili

    U 12. kolu Prve lige svi futsal klubovi sa juga su izgubili, a najgore su prošli oni koji igrali u Beogradu - Kalču je porazio Zemun sa 6:2, a KMF Vranje savladao FON sa 4:0. Jastrebac se udaljio od opstanka među elitom pošto je doživeo neuspeh u Kragujevcu - bolji je bio Ekonomac rezultatom 5:3, a u derbiju Prve lige Crvena zvezda je savladala Vinter sport u "Čairu" sa 4:1.

    detaljnije
  • futsal

    Prva futsal liga: Lider Crvena zvezda gostuje Vinter sportu u "Čairu"

    Derbi najjačeg domaćeg takmičenja u futsalu odigraće se u nedelju, 23. februara u niškoj hali "Čair", pošto će ove sezone neprikosnovena Crvena zvezda gostovati drugoplasiranom Vinter sportu. Ostali predstavnici juga Srbije u 12. kolu Prve lige će gostovati - Kalča Zemunu, Vranje FON-u, a Jastrebac kragujevačkom Ekonomcu.

    detaljnije
  • Srbija Francuska futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser8

    Meč sa Fincima u baražu za Svetsko prvenstvo futsal selekcija Srbije igra u Nišu

    Priliku da Niš još jednom pokaže da je baza najboljih futsalera Srbije imaće 9. aprila kada će biti domaćin duela Srbije i Finske u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Litvaniji.

    detaljnije
  • futsal

    Prva futsal liga: Vinter sport dočekuje "fenjeraša", Kalča u Novom Pazaru

    Pauza od dva i po meseca u najjačoj domaćoj futsal ligi je gotova, a u 10. kolu, koje se igra ovog vikenda, jedini od južnjaka će kod kuće igrati niški Vinter sport, koji dočekuje "fenjeraša" Novu Pazovu. Drugi niški klub Kalča gostovaće drugoplasiranom Novom Pazaru, Jastrebac iz Blaca lideru Crvenoj zvezdi, a Vranje aktuelnom šampionu Ekonomcu u Kragujevcu.

    detaljnije
  • Srbija Španija futsal

    Nada Srba protiv Španaca trajala 7 minuta, za SP protiv Finaca

    Rezultatom 5:1 savladala je futsal selekcija Španije reprezentaciju Srbije u krcatoj hali "Čair" u Nišu, pošto su domaći meč otvorili nervozno i sa puno grešaka. Kada su u drugom poluvremenu Srbi uspeli da smanje na 2:1 nada u preokret se razbuktala, ali onda su gosti zasuli mrežu "orlova" sa još tri gola. Ipak, nije sve izgubljeno, pošto će Srbija imati šansu da se u dvomeču sa Finskom, početkom aprila, izbori za plasman na Svetsko prvenstvo.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: