Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

futsal

  • nisava, mali fudbal, foto hn 3

    SSP: Novca za kupovinu glasova ima, za "nepodobne" sportiste nema

    Iako su futsaleri Nišave do poslednjeg trenutka imali obećanja Fudbalskog saveza Srbije da će im platiti troškove kako bi učestvovali u Ligi šampiona u španskom gradu Gvadalahari, novac nije legao na račun Sportskog društva gluvih iz Niša. Iz SSP-a ističu da to nije iznenađenje, jer se novac ulaže u kapilarne glasove i stadione na kojima se fudbal ne igra, a ne na "nepodobne" sportiste koji će u međunarodnim takmičenjima predstavljati Niš i Srbiju.

    (2) detaljnije
  • nisava, mali fudbal, foto hn 3

    Liga šampiona počela, niški futsaleri nisu otišli u Španiju

    U Gvadalahari, gradiću u Španiji, počelo je 10. izdanje Lige šampiona za gluve futsalere, a iako je žrebom odlučeno da igra u A grupi, Sportskog društva gluvih Nišave iz Niša tamo nema. Razlog je što ekipa, sastavljena od velikih boraca i dobrih sportista, nije imala dovoljno novca za put i smeštaj, a oni kojima su se obraćali, kao što je Fudbalski savez Srbije, nisu im pomogli.

    (6) detaljnije
  • nisava, mali fudbal, foto hn 3

    Niški futsaleri trenirali po snegu i kiši, FSS ih izneverio, nemaju para za Ligu šampiona u Španiji

    Prvaci Srbije u futsalu za gluve nemaju para da krenu u Španiju i predstavljaju Niš i Srbiju u Ligi šampiona pošto je od Fudbalskog saveza Srbije stiglo samo obećanje da će platiti troškove, kaže Husein Nazifi, trener Sportskog udruženja Nišava iz Niša. Liga šampiona počinje u ponedeljak, 5. februara, a razočarani igrači i dalje gaje malu nadu da će Niš treći put imati predstavnika u ovom takmičenju.

    (4) detaljnije
  • tereni

    Pirotski sport u 2023. godini - basketaši osvajaju turnire, fudbaleri i košarkaši u borbi za viši rang

    Da je Pirot grad sporta, česta je izjava dugogodišnjeg gradonačelnika Vladana Vasića, poznat je taj grad i po Svetislavu Kariju Pešiću, ali ne i po klubovima u kolektivnim sportovima u najvišim rangovima takmićenja. Za klubove se godišnje iz budžeta izdvaja 100 miliona, uz još 150 miliona koji ide za finansiranje Sportskog centra Pirot i održavanje sportske infrastrukture.

    detaljnije
  • nisava, mali fudbal, foto hn 3

    Niški futsaleri opet prvaci Srbije i ponovo nemaju para da odu u Ligu šampiona

    Nišava , ekipa koju čine 11 igrača i jedan trener iz Niša, kao prvak Srbije obezbedila je učešće u Ligi šampiona za gluve i nagluve osove koja je sledeće godine u Španiji. Danijel Nikolić, Uroš Stojković, Dimitrije Stanković, Martin Durmišević, Dalibor Đorđević, Aleksandar Alić, Vojislav Đorđević, Svetislav Đorđević, Marko Ivanović, Stefan Šerifović, Nemanja Simić i trener Husein Nazifi imaju želju da predstavljaju svoj grad i Srbiju na važnom takmičenju, ali nemaju podršku i novac da od 5. do 11. februara budu deo evropske elite.

    (8) detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina

    Vranje domaćin futsalerima Srbije i Ukrajine

    Futsal reprezentaciju Srbije očekuju dva meča sa Ukrajinom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a prvi duel na programu je u petak, 6. oktobra, od 16 sati u Vranju.

    detaljnije
  • futsal mali fudbal KOSTA

    Turnir u malom fudbalu u Dimitrovgradu po 59. put, fond nagrada za seniore 600.000 dinara

    Nagradni fond od 600.000 dinara za najbolje šest ekipe u seniorskoj konkurenciji očekuje one koji se prijave na 59. po redu turnir u malom fudbalu, koji se od 21. jula održava u Dimitrovgradu.

    detaljnije
  • it liga pehari

    IT fudbalska liga u Nišu - humana priča sa "neslavnim" finalem

    Uz "nepotreban incident" kako ga opisuju, završeno je finale humanitarne IT lige u Nišu i to službenim rezultatom 3:0 jer su dva programera gubitničke ekipe napala sudiju u drugom poluvremenu. Trofej je i ove sezone otišao u ruke pobedničke firme "Naissus Technologies". Nenad Ilić, organizator IT lige, kaže da nastavljaju sa turnirima, a u planu su zajedničke akcije sa Džedajskim pokretom oko kupovine reanimacionog stola za prevremeno rođene bebe, kao i turniri u malom fudbalu, kartingu, stonom tenisu, basketu i košarci.

    (5) detaljnije
  • Dušan Stojković

    Nišlija proglašen za najboljeg golmana Druge futsal lige

    U izboru trenera i kapitena ekipa Druge futsal lige, golman i kapiten niškog KMF "Gvozdeni puk" Dušan Stojković proglašen je za najboljeg čuvara mreže prvenstva. Nedavno je Stojković i prema glasovima publike Instagram stranice "Futsal News", specijalizovane za futsal, izabran u idealan tim takmičenja.

    detaljnije
  • Winter sport (1)

    Ekspresni povratak niškog Vinter sporta u Prvu futsal ligu

    Nakon što su prethodne godine izgubili status prvoligaša, futsaleri niškog "Vinter sporta" dominantno su osvojili Drugu futsal ligu i sledeće godine. U poslednjoj utakmici koju su odigrali u Nišu, uručen im je pehar, a prema rečima legende niškog futsala Radomira Denčića, sledeće sezone, pokušaće da vrate titulu u Niš posle 2002. godine i titule "KMF Niša".

    (3) detaljnije
  • Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima

    Niški KMF Akademac odustao od prvenstva zbog finansijskih problema

    Nedostatak novca glavni je razlog da na samo nedelju dana od nastavka prvenstva Treće futsal lige Istok niški klub Akademac odustane od daljeg učešća u tom takmičenju. Iz jednog od najstarijih futsal klubova u Srbiji saopštavaju da ta odluka ne znači da se klub gasi, već samo da nemaju finansija za dalje takmičenje ove godine.

    detaljnije
  • SD Nišava

    Nišlije se izborile za put u Švedsku i danas startuju u Ligi šampiona

    Više od dva meseca trajala je borba da li će se naći način da ekipa Kluba Nišava iz Niša ode u Geteborg gde će se od 13. do 18. februara održati Liga šampiona u futsalu za gluve i nagluve. Ekipu čini 10 igrača i trener Husein Nazifi koji kaže da su uz pomoć prijatelja otišli u Švedsku i nadaju se da će na najbolji način predstavljati grad i državu.

    (2) detaljnije
  • Humanitarni futsal turnir u Beloj Palanci za pomoć mladoj sugrađanki

    Sada već tradicionalni turnir u futsalu i ove zime održaće se u Beloj Palanci, a novac sakupljen od kotizacija i iz postavljenih kutija u sali otići će za lečenje Une Živković koja boluje od cerebralne paralize i strabizma.

    detaljnije
  • Futsal Gvozdeni puk - Winter Sport

    Niški derbi pripao "Vinter Sportu", "Leskovac" dočekuje "Kalču"

    Derbi utakmicom 14. kola Druge futsal lige Srbije između niških ekipa "Gvozdenog puka" i "Winter Sporta" nastavljena je sezona, a gostujuća ekipa "Vintera" slavila u “Šivari” rezultatom 7:3. Najistaknutiji u pobedničkoj ekipi bili su Denis Inajetović i Dimitrije Radneković sa po dva pogotka, dok je isto toliko postigao i Đorđe Stojanović iz ekipe "Gvozdenog puka".

    detaljnije
  • klub gluvih i nagluvih nisava, prvenstvo u cacku

    Niš ima prvake Srbije u futsalu koji nemaju novac da odu u Ligu šampiona

    Na nedavnom Prvenstvu Srbije u futsalu za gluve i nagluve ekipa Kluba Nišava iz Niša osvojila je prvo mesto i kao šampion države dobila je poziv da učestvuje u Ligi šampiona koje je naredne godine u švedskom gradu Geteborgu. Trener Husein Nazifi kaže da oni nemaju novac da odu na to takmičenje, pa apleuje na sve koji žele da pomognu da se momci od 24 do 27 godina nadmeću sa još 15 najboljih ekipa u Evropi.

    (1) detaljnije
  • Kalča Vinter sport futsal

    Pad niškog futsala: pre 20 godina titula, sada niže lige i nezdrav rivalitet

    Od finala plej-ofa državnog prvenstva u kom su u hali "Čair" igrala dva kluba iz Niša - KMF Niš i KMF Gromig i titule Niša (pobeda s rezultatom 5:4) prošlo je tačno 20 godina, a ta 2002. godine se smatra najuspšenijom u niškom futsalu. Sportski radnici koji su dugo u futsalu slažu se da postoji nezdrav rivalitet i međusobni animozitet između predstavnika niških klubova koji je posledica želje čelnih ljudi uprava da veći deo gradskog budžeta pripadne njihovim klubovima.

    (6) detaljnije
  • it liga u malom fudbalu nis, 1

    Počele prijave za novu sezonu humanitarne IT lige u malom fudbalu

    Priliku da dokažu da, pored svakodnevnog rada na računaru, imaju vremena, znanje i veštine u futsalu i volju da urade nešto humanitarno, članovi programerskih ekipa iz Niša mogu da iskoriste prijavom za učešće u IT ligi u futsalu. Prijave za četvrtu sezonu su do 18. septembra, a svaka ekipa se obavezuje da će, nakon kraja sezone, donirati novčana sredstva u humanitarne svrhe.

    (2) detaljnije
  • vidovdanski turnir svrljig KOSTA

    Najstariji srpski turnir u malom fudbalu po 65. put u Svrljigu

    Od kraja pedesetih godina prošlog veka, kada su svrljiški studenti koji su se vraćali u rodni kraj organizovali nadmetanje u malom fudbalu nazvano "3 korne - penal", preko julskog, do današnjeg naziva "Vidovdanski turnir", kraj juna i skoro ceo jul u Svrljigu se tradicionalno provodi na Sportskom centru "Pastirište", gde će se i ove godine pod reflektorima održati najstariji srpski turnir u malom fudbalu. Ovogodišnji fond za pobednika je 400.000 dinara, a novina je da će u konkurenciji mesnih zajednica sada moći da učestvuju ne samo lokalna naselja, već i one iz drugih opština i gradova.

    detaljnije
  • Turnir svake godine okuplja veliki broj ekipa i gledalaca

    Preko 500.000 dinara nagradni fond na turniru u malom fudbalu u Dimitrovgradu

    Od 20. jula na terenu sportskog centra u Dimitrovgradu, ljubitelji malog fudbala moći će da uživaju u tradicionalnom turniru koji se ove godine održava po 58. put. Fond nagrada za seniore je 520.000 dinara, a na turniru će biti i takmičenja za starije i mlađe pionire.

    (1) detaljnije
  • futsal mali fudbal KOSTA

    Turniri u malom fudbalu u Babušnici i Dimitrovgradu

    Nakon godinu dana pauze zbog pandemije virusa korona, tradicionalni turniri u malom fudbalu ovog leta održaće se u Babušnici i Dimitrovgradu, a nagradni fond je identičan - 320.000 dinara. Turnir u Babušnici počinje 15. jula, dok u Dimitrovgradu počinje 4 dana kasnije.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: