Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 19. 11. 2021.

| Društvo

Tribina o kvalitetu vazduha u Nišu, stručnjaci govore i o mogućim rešenjima

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
vazduh
Tribina o vazduhu; foto: T. T.

Zbog svakodnevnog zagađenja vazduha u Nišu udruženje Eko gerila organizuje tribinu u subotu, 20. novembra u Romskom kulturnom centru na kojoj će stručnjaci govoriti o najvećim zagađivačima vazduha, kao i mogućim rešenjima problema. Početak tribine je zakazan od 17:30, a Nišlije će moći da je prate i preko Fejsbuka i Jutjuba.

Na tribini će govoriti mašinski inženjer Ivan Ristić, doktor hemijskih nauka i naučni savetnik Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu Dragana Đorđević, Bojan Simišić iz Eko straže, kao i predstavnik niške Uprave za zaštitu životne sredine.

Povod za ovakav događaj je zagađenje vazduha koje svakodnevno možemo i sami osetiti. Između ostalog biće reči o tome šta je zagađenje vazduha, kako nastaje, ko su najveći zagađivači, mogućim rešenjima problema i šta Grad Niš čini po tom pitanju, tako da će građani moći detaljnije da se upoznaju sa ovim problemom - kažu iz Eko gerile Niš.

O vazduhu će se govoriti u velikoj sali Romskog kulturnog centra, ali zbog ograničenog broja mesta, zaintersovani treba da popune prijavu na ovom linku.

Građani mogu da prate tribinu i uživo preko Jutjub kanala i Fejsbuk stranice Eko gerile.

Organizatori navode da će o uticaju zaagađenja vazduha i posledicama po zdravlje ljudi biti više reči na sledećoj tribini na kojoj će gosti biti medicinski stručnjaci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Eliot

    17:57 // 19. 11. 2021.

    Ja bih ugradio 2 ventilator na kamenickom visu i 2 na secanici

  • Dexter

    13:52 // 19. 11. 2021.

    Znači u Nišu se održava tribina o zagađenosti niškog vazduha, na kojoj nema ni jednog predstavnika niške nauke?! Niko sa niškog PMF-a, ili sa Fakulteta zaštite na radu?
    Nama diskriminacija spolja ne treba, zaista - mi smo za to sposobni i sami!

  • Nislija

    11:53 // 19. 11. 2021.

    Nije neka nauka. Potreban je veci standard gradjana a nize cene gasa i toplane.Zabrana uvoza krseva, vise biciklistickih staza i vise zelenila

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: