Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 28. 1. 2022.

| Društvo

Stanje ulica među najvećim problemima za Nišlije, iz Direkcije kažu asfaltiranje kada bude lepo vreme

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
prijem
Građani izneli s kojim se sve problemima suočavaju; foto: T. T.

Udarne rupe, asfaltiranje ulica, vodovod i kanalizacija, kao i nerešeni imovinski odnosi problemi su koji najviše muče Nišlije, što su ukazali na prvom prijemu ove godine kod u Gradskoj kući. Da će određene ulice dobiti asfalt kada se prolepša vreme i temperature budu iznad 7 stepeni poručio je v.d. direktor Direkcije za izgradnju Zoran Prokić, ali nije precizirao lokacije.

Prvi put je u 2022. godini organizovan prijem za građane u Gradskoj kući, a jedan od najvećih problema na koji su ukazali jesu ulice. Tako se Ivica Stanković iz sela Kunovica u Niškoj Banji požalio na udarne rupe.

Mi smo najviše došli zbog udarnih rupa, autobus jedva ide i zbog uličnih svetla koja su pregorala. Drugo, sa strane puta ima dosta šiblja, ne možemo da se mimoiđemo kolima kad se sretnemo - kaže Stanković.

Pored rešavanja problema udarnih rupa, Prokić ističe da su građani ukazali i na asfaltiranje ulica i rešavanje pravno-imovinskih odnosa, a tvrdi da ih je 50 odsto sa prošlog prijema rešeno. On ističe da je u planu asfaltiranje, ali ne i na kojim lokacijama. prijem Prvi prijem građana u 2022. godini; foto: T. T.

Asfaltna baza je prošle godine počela da radi negde sredinom februara, znači ono što struka kaže i što moramo da poštujemo, to je neka temperatura iznad 7 stepeni da asfalt koji se proizvede u asfaltnoj bazi može nesmetano da se dopremi na lokaciju, da se ugradi. Znači prvi lepi dani, izvođače radova imamo, mi ćemo i putem medija da obavestimo koje ćemo lokalitete na početku da krenemo da radimo. Inicijativa gradonačelnice je da sve opštine i seoska područja budu podjednako zastupljeni, tako da ćemo tim tempom krenuti ovu godinu, samo od vremena zavisi - ističe Prokić.

Za razliku od prošlih prijema, na ovaj su dolazili i građani koji su imali predloge za razvoj turizma. Neka od njih su, kako je rekla članica Veća Adriana Anastasov, izgradnja ski-staza, gondole, verskih objekata i fiskulturnih sala u Niškoj Banji.

Podsetimo, Nišlije i preko aplikacije Južnih vesti "Prijavi problem" najviše ukazuju na udarne rupe i neasfaltirane ulice u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andjelka

    18:48 // 3. 2. 2022.

    Obozavam Nisku banju i drago mi je da se tamo nešto radi, ps se nadam da ce gdjica Andrijana zaista učiniti nešto od svega pomenutog. Ipak bih zamolila dotična da se seti svoje ulice.. Gorička, opština Palilula i stanovnika u njoj koji gaze blato u 21 veku

  • Torpedo

    20:12 // 30. 1. 2022.

    Kakvi strucnjaci, naucnici, kakav trust mozgova !

  • Šupalj zub

    12:34 // 29. 1. 2022.

    Nameštenicu će da unište najbliži saradnici! Vršljaju joj iza leđa! Propusti u nizu...

    • Drugarice

      07:37 // 30. 1. 2022.

      Drugarice, prokletnice šta učini ti....???
      Što požele moje mesto ...???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: