Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 21. 3. 2022.

| Društvo

Manojlović: Narod vodi protiv "Rio Tinta" i korumpiranih državnih predstavnika koji bi da ga vrate

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

Da kompanija "Rio Tinto" još nije u potpunosti otišla iz Srbije, ali i da građani vode protiv nje i korumpiranih državnih predstavnika koji pokušavaju da je vrate, rekao je direktor kampanje Kreni-promeni Savo Manojlović. Smatra da narod sve može i da ne postoji magični štapić da od našeg društva napravi Švajcarsku, već da je potrebno da se zajedničkim snagama menjaju zakoni i rešavaju problemi u zemlji.

Ekološki protesti i dalje traju, a pokrenuta je i narodna inicijativa protiv trajne zabrane iskopavanja litijuma i bora. Iako su nadležni saopštili da je stavljena tačka na projekat "Jadar" i "Rio Tinto", Manojlović kaže da je kompanija i dalje u Srbiji.

I dalje postoje u Srbiji, nisu podneli tužbu, nisu rasprodali imovinu, nisu rekli da daju ljudima otpremnine i da zatvaraju kancelarije, otpuštaju zaposlene. Ako je "Rio Tinto" proteran, šta rade oni ovde? U tom smislu kao građani moramo da ostanemo budni. Oni su se pritajili i u borbi definitivno građani vode protiv "Rio Tinta" i korumpiranih državnih predstavnika koji pokušavaju da ga vrate - ističe Manojlović.

Komentarisao je i legitimisanje građana i novinara sa decembarskih protesta u Nišu i istakao da je to zastrašivanje naroda. emisija "Ne treba nam čarobni štapić"; foto: JV

Očigledno je taktika policije bila da će kaznama zastrašiti građane da više ubuduće ne izlaze na proteste. Taj ko misli da će kaznama i pretnjama uplašiti građane, taj ne znam ništa o istoriji ovog kraja, taj ne znam ništa o Ćele-kuli, taj ne zna ništa o Nišu i Srbiji - rekao je Manojlović.

Dodao je da od građana zavisi u kakvoj će zemlji živeti i poručio da je važna zajednička borba, a ne magičan štapić.

Ne postoji magični štapić koji će od našeg društva napraviti Švajcarsku u jednom momentu, čarobni štapić postoji samo u bajkama, ali verujem da svi zajedno možemo da menjamo zakon po zakon, da rešavamo problem po problem i da učinimo ovo društvo boljim - navodi Manojlović.

Kako će dalje izgledati borba za vodu, vazduh i zemlju u Srbiji pogledajte u emisiji "15 minuta" na vrhu teksta.

*Emisija je snimljena pre održavanja protesta u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dju Ki

    18:16 // 21. 3. 2022.

    Treba da se odrekne mobilnog telefona i automobila ODMAH!

  • Daki

    17:34 // 21. 3. 2022.

    Ne razumem ovu paznju u medijima totalno marginalnog coveka u ekoloskim protestima. Dati ovoliko prostora coveku koji na protestima koji on organizuje okupi nekoliko desetina “slucajnih prolaznika” u glavnoj ulici u grada Nisu sa 300.000-400.000 stanovnika. U prestonici sa 2.000.000 stanovnika nije uspeo da okupi ljude ni ulicu ispred Palate Srbije da zatvore. Srbija ga je procitala za koga radi.

    • kada mnogo malih Sava krenu da ljuljaju brod, okrenuće ga

      08:05 // 22. 3. 2022.

      brod su korumpirani državni službenici koji rade na elaboratima i na izdavanju dozvola za derivacione MHE, istražne bušotine i rudnike.
      Kada dobijemo poresku inspekciju koja će raditi unakrsnu proveru imovine i prihoda familijarno zbrinutim nad našim novcem, ljudima sa lepezom članskih karata, dobićemo uređenu državu iz koje dece neće bežati i u kojoj nežće svaka šuša moći legalno da nas truje.

  • Milutin

    16:38 // 21. 3. 2022.

    Možda sam ja paranoičan ali ovaj Savo je dobio neverovatnu pažnju medija da bi to bilo slučajno. Još jedan trojanac?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: