Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 1. 7. 2021.

| Društvo

Novi rok za rekonstrukciju Trga u Nišu - prvi avgust [anketa]

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
Trg
Novi rok za rekonstrukciju Trga; foto: U. K.

Grad je produžio bankarsku garanciju firmi Bauwesen za Trg kralja Milana, a nakon pet probijenih rokova za rekonstrukciju koja je počela krajem 2019. godine, gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je još jedan - 1. avgust. Ranije je rekla da od 1. juna neće više biti empatije za kašnjenja izvođača, posle 1. juna najavila produženje bankarske garancije, a sada kaže da će po isteku poslednjeg pomenutog roka - drugačije razgovarati.

Anketa
Pre mesec dana radovi na centralnom trgu nisu bili završeni, pa je zbog još jednog probijanja roka tada najavljeno da će Grad tražiti produžetak bankarske garancije.

Pa produžena je ona, doneli su ljudi bankarsku garanciju drugu koja važi i to je to - kaže Sotirovski.

Tako njena izjava da empatije prema izvođačima radova posle prvog juna neće biti nije urodila plodom. Bankarska garancija je važila do 30. juna, kako je rečeno početkom tog meseca, a na pitanje do kada važi nova, Sotirovski odgovara:

Ona nema rok ograničenja, bankarska garancija - navela je.

201593156_4241504499242989_6328553911445265062_n Još traju radovi na Trgu; foto: U. K. Međutim, firma Bauwesen za završetak Trga ima novo ograničenje. Iako je prvi rok za rekonstrukciju bio kraj 2020, nakon toga je rok tri puta produžen, a poslednji neispoštovan je 31. maj, a najnoviji je 1. avgust.

Prema tome mi smo njima dali, ponoviću vam, pošto vidim da ne znate to, do 1. avgusta je novi rok za završetak Trga - najavljuje Sotirovski.


Sotirovski: Ne prebrojavam ploče na Trgu

Jedan od problema i objašnjenje zašto kasne radovi na Trgu jesu ploče. Najpre je gradonačelnica uživo na televiziji izjavila da je granit konačno stigao, da bi kasnije istakla da je stigao dopis iz Italije, pa da ceo materijal stiže 10. jula.

199442800_786494042067460_2192269805486484188_n Počelo popločavanje mosta; foto: U. K. Za Južne vesti je 4. juna navela da fale crvene i crne ploče, a sada da ne zna da li su one i stigle.

Pa ja ne prebrojavam ploče na Trgu, ja samo tražim da stigne materijal, siv je stigao, da li je stigao crn ili crven to ne znam u ovom trenutku, ali znam da radovi moraju da budu završeni do 1. avgusta ili ćemo drugačije da razgovaramo - kaže ona.

Da li će sve ploče stići za deset dana, nije poznato, ali jeste da je počelo popločavanje Tvrđavskog mosta, za koji su iz Grada ranije objašnjavali da ne može da bude završen dok ne bude gotova rekonstrukcija Trga.

Podsetimo, kada je reč o mostu istraživanje Južnih vesti pokazalo da sa izvođačem firmom Termomont od 15. aprila nije ni bilo potpisanog ugovora. Iz Grada na pitanja kako je došlo do te situacije i da li je ugovor u međuvremenu potpisan nisu odgovorili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zzzzz

    21:30 // 3. 7. 2021.

    Pre će biti 1. aprilililil...

  • Nislija

    10:34 // 2. 7. 2021.

    pa oni misle da smo mi retardirani, užas...

    • Predrag

      15:27 // 2. 7. 2021.

      ...pa, jel nismo?

  • Peki

    10:29 // 2. 7. 2021.

    Mnogo je veći problem što gradonacelnica stalno obmanjuje gradjane nego što trg nije završen!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: