Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 6. 8. 2021.

| Društvo

Buduće niško naselje Ardija moguća lokacija zelene pijace i glavne autobuske stanice

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
glavna autobuska stanica niš
Glavna autobuska mogla bi biti premeštena da bi se uredio taj deo grada; foto: T. R.

Kako bi taj deo grada bio uređen i kako Beogradska kapija niške Tvrđave više ne bi bila skrivena, glavna autobuska stanica i zelena pijaca biće izmeštene i njihova nova lokacija mogla bi biti novo niško naselje Ardija, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski. Kao što je ranije najavljeno, Cvetna pijaca takođe će biti premeštena - na pijacu “Krive livade”.

Da deo grada gde su sada dve pijace i autobuska stanica treba urediti smatraju i Nišlije. Međutim, neki od njih brinu da nova lokacija stanice, koja god bila, ne bude previše daleko od centra grada.

Ako planiraju da je izmeste Bogu iza nogu i da svi koji dolaze u Niš treba da se truckaju u taksiju ili autobusu još pola sata do centra, neka je ne diraju. Mada, verujem da i ako je budu radili da će biti “u korak sa svetom”, kao i most - kaže građanin.

zelena pijaca niš Prodavci sa zelene pijace nadaju se da će biti blizu autobuske; foto: T. R.Oni kojima se dopada ideja o preseljenju pijaca i autobuske, kao i o uređenju ovog prostora, pitaju kada će se to desiti.

Ko zna kad će to da bude, ali mislim da treba da se izmesti, jer pijaca u centru - to samo u Turskoj ima - kaže jedan od njih.

Međutim, neki prodavci na zelenoj pijaci smatraju da im izmeštanje nikako ne bi išlo u prilog, naročito ako se pijaca razdvoji od autobuske stanice.

To će biti čist promašaj jer je ovde prolazno mesto. Čuo sam da hoće da premeste tamo gde je sad buvlja pijaca. Koji autobus ide tamo? Nijedna linija. Kad će penzioner da dođe tu pešaka? Ako nas razdvoje od autobuske stanice, onda je ovo slepo crevo - neki su od komentara prodavaca.

cvetna pijaca niš Cvetna pijaca uskoro će biti na pijaci "Krive livade"; foto: T. R.Prema rečima gradonačelnice Sotirovski, Zelena pijaca i autobuska stanica neće biti razdvojene, a međugradski autobusi mogli bi ubuduće, mada nije precizirala kada, da staju u niško naselje Ardija.

Jedna od lokacija koja i planskim dokumentima jeste dozvoljena jeste buduće nasilje Ardija, gde će se graditi stanovi za snage bezbednosti. Ima tu više lokacija i više mogućnosti, trenutno smo u pregovorima sa privatnim vlasnicima i državom - kaže Sotirovski.

Ističe da je JKP “Tržnica” na Gradskom veću dobilo saglasnost da uzme kredit za rekonstrukciju pijace Krive livade i da će, kada se ona proširi, Cvetna pijaca biti premeštena tamo.

To je važno iz više razloga. Prvo, da bismo uredili taj deo grada. Drugo i ono najvažnije - da bismo konačno otvorili Beogradsku kapiju, jer njenu lepotu sada skriva Cvetna pijaca i ono što je takođe važno - da se taj deo grada rastereti. Tu su sasvim čiste stvari, završili smo papirologiju i samo čekamo da Tržnica dobije novac i da krenu u tu akciju - navodi Sotirovski.

Podsetimo, 2017. i 2018. godine kao nova lokacija Glavne autobuske stanice bio je najavljivan prostor iza Duvanske industrije, a tadašnji gradonačelnik Darko Bulatović navodio je kao opciju i kasarnu “Tvrđava”. Izmeštanje Cvetne pijace na obnovljenu pijacu “Krive livade” gradonačelnica Sotirovski najavila je i u januaru ove godine, kada takođe nije precizirala kada će se to desiti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kamenko

    11:39 // 11. 8. 2021.

    Da na kraju teksta nije pomenuta lokacija Ardije, ne bih znao gde je to.

  • Lud, zbunjen, s*eban

    20:47 // 7. 8. 2021.

    Aerodrom u gradu, a autobuska izvan grada?????!!!!!!

  • BATA

    00:07 // 7. 8. 2021.

    Pricao Bulatovic pa ko brani i njoj da prica,ko u onom vicu.Pricace se dugo i dugo,ko za prugu.Narod ce ziveti u prici i obecanjima sve dok je tako,dok vlada jednoumlje.

    • Srpski spo Magarac

      08:30 // 7. 8. 2021.

      A svi politilkanti koji se smenjuju povremeno, ce se vrlo lepo obogatili n.a. RAČUN NARODNE GLUPOSTI I NAIVNOSTI

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: