Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kajak-kanu

 • Kajak kanu

  Niški kajakaši odlični u Velesu i Kraljevu

  Takmičarke Medicinara bile su najbolje na Otvorenom prvenstvu Makedonije u Velesu i u kajaku i u kanuu, a sem zlata pripalo im je i jedno srebrno odličje. Sa druge strane, momci iz niškog kluba takmičili su se u Kraljevu i tamo osvojili 2 medalje.

  detaljnije
 • Kajakašice

  Za kajakašice Medicinara 7 medalja u Novom Pazaru

  U seniorskoj konkurenciji ubedljivo najbolja na takmičenju u Novom Pazaru bila je Nišlijka Olja Lazarević, koja je osvojila zlato i u kajaku i u kanuu, ali ne treba zaboraviti ni najmlađe članice Medicinara, koje su se okitile medaljama i pored toga što nisu imale mnogo iskustva.

  detaljnije
 • Medicinar kajak

  Niška kajakašica druga na Evropskom kupu

  Veoma uspešan vikend je za kajakašima niškog Medicinara. Tako je nakon poslednjeg 4. kola Evropskog Kupa Olja Lazarević zauzela 2. mesto u ukupnom plasmanu, dok su pioniri i kadeti osvojili 19 medalja na Državnom prvenstvu, što je njihov klub pozicioniralo kao 2. u Srbiji.

  detaljnije
 • Kajak Nišava

  Žetva medalja za niške kajakše na Državnom prvenstvu

  Na Ušću kod Kraljeva, održano je Državnom prvenstvu u slalomu kajakom i kanuom za juniore i seniore, a kajakaši niških klubova Gusar i Medicinar odneli su čak 12 medalja. Državni prvaci postali su Miloš Jevtić i Marko Đorđević, dok se Kristina Petrović okitila zlatom veslajući i u kajaku i u kanuu.

  detaljnije
 • kajak-medicinar1-foto-medicinar

  Nove medalje za kajakašice Medicinara

  Niške kajakašice iz Kajak i kanu kluba Medicinar osvojile su dve medalje na Državnom prvenstvu za pionire i kadete, koje je ovog vikenda održano u blizini Kraljeva.

  detaljnije
 • Od 6 takmičara reprezentacije u slalomu, njih petorica su Nišlije; foto: Z. J.

  Još tri kajakaša niškog Gusara u reprezentaciji Srbije

  Na drugom, ujedno i poslednjem izbornom takmičenju za reprezentaciju Srbije u slalomu, trojica kajakaša niškog kluba Gusar izborila su se za reprezentativni dres, a prvo takmičenje koje ih očekuje u nacionalnoj selekciji je Evropsko prvenstvo u Sloveniji, početkom juna.

  (1) detaljnije
 • Odlična uvertira za Evropsko prvenstvo; foto: R. T.

  Niškim kajakašicama tri medalje na međunarodnom takmičenju

  U Banja Luci su ovog vikenda održana dva takmičenja u kajaku, a Nišlijke Milica Kostov i Kristina Petrović takmičile su se na oba i osvojile 3 medalje. Na mestu gde su prošle godine osvojile svetsku bronzu, takmičarke niškog kluba Gusar ovog puta doveslale su do zlata na Evropskom kupu.

  detaljnije
 • Niški kajakaši takmičiće se i u reprezentaciji; foto: Zoran Vuković

  Još jedan uspešan vikend za niške kajakaše

  Na dva fronta su se ovog vikenda takmičili kajakaši niških klubova, pa je tako 8 takmičara Gusara nastupilo u Skoplju, a Kristini Petrović je za malo pobeglo pobedničko postolje. Sa druge strane, kajakaši Medicinara takmičili su se na državnom takmičenju u Čačku gde su osvojili 4 medalje.

  detaljnije
 • Kanu Medicinar Gusar

  Niškim kajakašicama 4 medalje na Evropskom kupu

  Skoplje je i ove godine bilo domaćin Evropskog kupa u kajaku na divljim vodama, a 4 takmičarke iz Niša bile su izuzetno uspešne, pa su u svoj grad donele zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

  detaljnije
 • Olja-Lazerevic-Medicinar---KKK-Medicinar.jpg

  Niškim klubovima po 8 medalja na Prvenstvu Srbije u kajaku

  Brzaci Ibra na Ušću kod Kraljeva postaju mesto gde niški kajakaši redovno osvajaju medalje, a potvrda tome stigla je i proteklog vikenda sa istog mesta gde su članovi Gusara i Medicinara osvojili ukupno 16 medalja na Državnom prvenstvu za juniore i seniore u spustu.

  (2) detaljnije
 • Vladimir-Rajic---KKK-Medicinar.jpg

  Sedam medalja za niške kajakaše na Državnom prvenstvu

  Takmičari Kajak kanu kluba Medicinar Niš osvojili su sedam medalja na Državnom prvenstvu za pionire i kadete u spustu održanom proteklog vikenda u Ušću kod Kraljeva.

  detaljnije
 • Pavle-Đorđević---KKK-Gusar.jpg

  Posle juniorskog, niški kajakaš osvojio i kadetsko Prvenstvo Srbije

  Nakon što je pre nedelju trijumfovao u konkurenciji juniora na Prvenstvu Srbije u Ušću na Ibru kod Kraljeva, kajakaš niškog Gusara Pavle Đorđević osvojio je titulu najboljeg i među kadetima na istoj stazi, a njegov klub poneo je zvanje najboljeg u zemlji u juniorskoj i drugo mesto u pionirskoj kategoriji.

  (2) detaljnije
 • Olja-Lazarević-kajak---FB-profil-Olje-Lazarević.jpg

  Četiri medalje za kajakašice niškog Medicinara na Prvenstvu Srbije

  Kajakašice Medicinara Olja i Maja Lazarević osvojile su po 2 medalje u slalomu na Državnom prvenstvu održanom u Ušću kod Kraljeva.

  (1) detaljnije
 • Dušan-Stoiljković---KKK-Gusar.jpg

  Kajakaši "Gusara" dominantni na Državnom prvenstvu

  Na Prvenstvu Srbije u kajaku i kanuu na divljim vodama održanom u nedelju 7. avgusta u Ušću kod Kraljeva, članovi Kajak kanu kluba Gusar osvojili su 5 zlatnih medalja i time doprineli da niški tim bude proglašen najboljim u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

  (1) detaljnije
 • Kajakasice.jpg

  Niške kajakašice donele Srbiji prvu svetsku medalju

  Kajakašice iz Niša Milica Kostov i Kristina Petrović osvojile su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Banjaluci i tako donele prvo odličje reprezentaciji Srbije u kajaku u divljim vodama u istoriji.

  (1) detaljnije
 • Mrci3.jpg

  Dušan Stoiljković: Sanjam Olimpijske igre

  Takmičar kajak kanu kluba Gusar iz Niša Dušan Stoiljković biće jedini predstavnik Srbije na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj od 12. do 14. maja u kajak slalomu gde će u izuzetno jakoj konkurenciji pokušati da se domogne učešća na jedinom takmičenju na kojem nije učestvovao - Olimpijskim igrama.

  (3) detaljnije
 • Olja-Lazarevic.jpg

  Uspeh niških kajakašica na Evropskom kupu

  Kajakašice Kajak kanu kluba Medicinar Niš, Olja i Maja Lazarević osvojile su tri medalje na Evropskom kupu i ICF takmičenju u kajaku na divljim vodama održanom proteklog vikenda u Banja Luci.

  (1) detaljnije
 • kajak-kanu-medicinar.jpg

  Medalja za kajakaše Medicinara na kraju sezone

  Na tradicionalnom Štefanjskom spustu u Zagrebu takmičarka niškog Kajak-kanu kluba Medicinar Olja Lazarević osvojila je srebrnu medalju u kanuu. Ovim su kajakaši završili jednu od svojih najuspešnijih sezona.

  detaljnije
 • kkk-gusar.jpg

  Niški kajakaši kao Deda-Mrazovi na vodi

  Obučeni u crveno i sa kapama u svojim kajacima dvadesetak niških kajakaša Gusara deliće deci simbolične paketiće u utorak 29. decembra od 13 sati na Nišavi.

  detaljnije
 • dusan-stoiljkovic-kajak.jpg

  Kajakaši niškog Gusara prvaci i u spustu

  Iako im je slalom primarna disciplina, na Prvenstvu Srbije u spustu za juniore i seniore takmičari Kajak-kanu kluba Gusar iz Niša osvojili su tri šampionske titule.

  (1) detaljnije