Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

karate

 • karate klub toplicanin foto

  Uspešan vikend prokupačkih karatista

  Karatisti Topličanina na 2 odvojena takmičenja tokom vikenda u Resavici i Pukovcu osvojili su 20 medalja, čime su uspešno započeli novu jesenju sezonu nastupa.

  detaljnije
 • Piroćanac vicešampion sveta

  Piroćanac vicešampion sveta u kjokunšai karateu

  Na Svetskom prvenstvu u kjokunšinkai karateu u Mađarskoj, u konkurenciji 600 takmičara iz celog sveta, mladi Piroćanac Vuk Manić osvojio je srebrnu medalju. Iako bolji u finalu od svog suparnika, izmakla mu je zlatna medalja zbog nedozvoljenog udarca i kazne.

  detaljnije
 • karate Toplicanin

  Prokuplje ima državnu prvakinju u karateu

  Među 1.000 takmičara iz preko 50 klubova, koji su se putem kvalifikacija izborili za nastup na Državnom prvenstvu u karateu, našli su se i borci prokupačkog Topličanina. Oni su na Prvenstvu Srbije u Jagodini osvojili 6 medalja, a najuspešnija je bila Nikolina Cvetković, koja se okitila zlatom u katama.

  detaljnije
 • Zlato za Anđeliju Ristic karate klub topličanin foto

  Prokupčanka juniorska šampionka Evrope u karateu

  Na Evropskom karate šampionatu u Poljskoj Prokupčanka Anđelija Ristić je za reprezentaciju Srbije osvojila zlatnu medalju u katama u kategoriji juniorki.

  (4) detaljnije
 • Karate klub Topličanin foto KK Topicanin

  Prokupački karatisti osvojili 27 medalja na turniru u Vlasotincu

  Čak 21 medalju u katama i 6 u borbama osvojili su karatisti Topličanina na turniru "Vlasotince Open" među 350 takmičara iz 34 kluba iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Srbije.

  detaljnije
 • Karate

  Prokupačkim karatistima medalje i u Srbiji i u Makedoniji

  U dve zemlje nastupali su mladi karatisti iz Prokuplja ovog vikenda. Jedna grupa dece nadmetala se u Skoplju na tradicionalnom takmičenju Gazibaba open i tamo osvojila 4 medalje, dok je drugi tim nastupao u Subotici i tamo se okitio jednim odličjem više.

  detaljnije
 • karate Balkansko prvenstvo Andrija Stanković

  Niški karatista odbranio balkansku bronzu

  Po 4 najbolja borca u svakoj kategoriji predstavljala su svaku od balkanskih zemalja na takmičenju u Istanbulu, a u toj konkurenciji Nišlija Andrija Stanković uspeo je da se okiti bronzanom medaljom u katama, pošto je izgubio samo od kasnijeg šampiona.

  detaljnije
 • Staša gejo

  Nišlijka i Piroćanac u Olimpijskom programu "Tokio 2020"

  Među "odabranim" sportistima, koje će Olimpijski komitet Srbije direktno finansirati do predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, nalaze se i dvoje južnjaka. Tako su, zahvaljujući osvajanju Evropskog prvenstva u sportskom penjanju tu Nišlijka Staša Gejo, kao i karatista iz Pirota Uroš Mijalković.

  detaljnije
 • Andrija Stanković karate

  Nišlija odbranio titulu u Ljubljani

  Oko 800 karatista iz čitave Evrope nadmetalo se u Ljubljani, a Nišlija Andrija Stanković je, kao i prošle godine, osvojio zlato u katama u najjačoj - seniorskoj konkurenciji. Ovo je ujedno bio i poslednji turnir za niškog karatistu u 2017. godini.

  (1) detaljnije
 • karate Dimitrije Ristić

  Srednjoškolcu iz Niša balkanska bronza u karateu

  Na premijernim Balkanskim školskim karate igrama, odličjem se okitio i jedan Nišlija, koji je osvojio bronzu u kategoriji učenika 1. i 2. razreda srednjih škola. Reč je o Dimitriju Ristiću, učeniku Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” i članu Karate kluba “Elid”.

  detaljnije
 • Karate

  Nišlijama 4 bronze na Državnom prvenstvu, Stanković zlatan u Bosni

  Najbolji srpski kadeti, juniori i mlađi seniori takmičili su se za titulu državnog šampiona u karateu u Čačku, a tri niške ekipe vratile su se sa bronzanim medaljama, što u borbama, što u katama, uz Stefana Stojanovića, koji se istim odličjem okitio u samostalnoj borbi. Sa druge strane, Andrija Stanković se sa zlatom vartio sa međunarodnog takmičenja u Banja Luci.

  detaljnije
 • Karate

  Karatisti iz cele Srbije takmiče se u Leskovcu

  Oko 200 takmičara, prema najavama organizatora, učestvovaće na ovogodišnjem turniru u karateu, koji se održava u nedelju, 22. oktobra u fiskulturnoj sali Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu, sa početkom u 11 sati.

  detaljnije
 • Karate

  U Bjeljini dve medalje za karatiste iz Prokuplja

  O jačini međunarodnog turnira održanog u Republici Srpskoj dovoljno svedoči to što je nastupilo preko 700 karatista iz 6 zemalja, a i pored tako jake konkurencije Prokupčani iz Karate kluba "Topličanin" su uspeli da u svoj grad donesu 2 medalje.

  detaljnije
 • Karate Andrija Stankovic

  Karatisti iz Niša, Bosilegrada i Vranja uspešni na dva takmičenja

  Južnjaci su 4. juna nastupali na dva međunarodna takmičenja. Tako su na turniru Jablanica open najbolji su bili karatisti Sportskog društva Bosilegrad, dok je vicešampionsku titulu osvojila ekipa Feniks iz Vranja. Sa druge strane, na Roda kupu u Beogradu, Nišlija Andrija Stanković okitio se zlatom.

  detaljnije
 • Karatisti Elida na Kupu Srbije u Novom Sadu

  Južnjaci osvojili 6 medalja na Kupu Srbije u karateu

  Skoro 100 klubova učestvovalo je na Kupu Srbije u karateu za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u Beočinu, a tri niška i jedan pirotski klub osvojili su ukupno 6 medalja. Oni su se za ovo takmičenje kvalifikovali na Regionalnom kupu.

  detaljnije
 • Prvenstvo Srbije za seniore održano je u Čačku; foto: Andrija Stanković

  Niški karatista treći u Srbiji

  I ovog vikenda karatista niškog kluba Elid Andrija Stanković osvojio je medalju, a ovog puta u pitanju je bronza sa Prvenstva Srbije, gde se takmičio u katama pojedinačno. Nastupili su karatisti iz skoro 60 klubova, a Nišlija je bio 3. u konkurenciji od 20 takmičara, koji su se prethodno kvalifikovali putem regionalnih prvenstava.

  detaljnije
 • Sledeće nedelje državno prvenstvo; foto: A. S.

  Andrija Stanković odbranio zlato u Čačku

  Najprestižniji i najmasovniji karate turnir na Balkanu Zlatni pojas Čačka, ponovo je osvojio Nišlija Andrija Stanković, koji je bio najbolji i pored velike konkurencije i najboljih karatista iz skoro 20 zemalja.

  detaljnije
 • Toplicanin

  Još jedan uspešan vikend za prokupačke karatiste

  U okviru priprema za Prvenstvo Srbije, karatisti prokupačkog kluba Topličanin nastupili su na još jednom međunarodnom turniru, ovog puta u Vlasotincu, odakle su doneli 7 medalja, od čega 3 najsjajnije.

  detaljnije
 • karate

  Dve medalje za prokupačke karatiste na najjačem turniru u regionu

  "Super Enpi" Kup u Subotici ove godine okupio je preko 1.200 takmičara iz 11 zemalja, a karatisti prokupačkog Topličanina osvojili su dve medalje u ovoj snažnoj konkurenciji. Sa dobrim nastupima nastavili su Vuk Jović koje je osvojio srebrnu medalju u katama i Slađan Spasić, koji se okitio bronzom u istoj disciplini.

  detaljnije
 • karate

  Nišlija osvojio bronzu za karate reprezentaciju Srbije

  Srbija se pokazala kao dobar domaćin na 19. Balkanskom prvenstvu u karateu održanom u Čačku. Naša reprezentacija zabeležila je odlične rezultate, a istakao se i Nišlija Andrija Stanković osvojivši bronzanu medalju u katama.

  (1) detaljnije