Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 16. 5. 2023. @ 13:49

SPS |Niš

Ana Grozdanović

Ana Grozdanović
Ana Grozdanović; foto: privatna arhiva

Ana Grozdanović je članica je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije. Rođena je 21. aprila 1995. godine u Nišu, gde je i završila Pravni fukltet.

U politiku, prema sopstvenim rečima, ulazi u 18. godini, ali aktivnije učešće u stranci uzima tokom kampanje za parlamentarne izbore 2020. godine.

Široj javnosti postaje poznata, nakon skupa odbora SPS-a u Nišu 2021. godine, kada je izjavila da su “samo hrišćani pravili katodne i radio cevi”.

Godinu dana kasnije, niška političarka pokrenula je inicijativu da se svaki negativan komentar o liku i delu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kažnjava zatvorom, zbog čega se niški SPS ogradio, kako to nije stav njihove stranke.

Nekoliko dana nakon pokrenute inicijative, preko Instagram naloga pohvalila se da je obezbedila posao i mesečnu nagradu od 50.000 dinara, za sve samohrane majke koje su joj pomagale tokom predizborne kampanje.

Članica Glavnog odbora SPS-a iz Niša Ana Grozdanović, početkom 2023. godine, pohvalila se da je građanima na ulici delila po 5.000 dinara i da je novac dobilo njih 100, kao i da to finansiraju ljudi koji ne vole da njihova imena budu u javnosti, a osim novca, delila je blokčiće, olovke i priveske. Niški ogranak SPS-a, ponovo se ogradio od aktivnosti političarke.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije saopštili su da će proveriti navode iz medija, kako bi utvrdili da li je prekršen Zakon o finansiranju političkih aktivnosti.

Tabloidi je opisuju kao najlepšu političarku Srbije, ali i kao influenserku zato što je na društvenoj mreži Instagram prati preko 113.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: