Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 13. 1. 2016. @ 12:14

Zajedno za Srbiju |Niš

Blagoje Bradić

blagoje-bradic.jpg

Rođen je 1955. u Nišu. Po zanimanju magistar stomatologije. Bio je visoki funkcioner DS i njen član od 1996. do 2013. godine, kada prelazi u "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića. Poslanik u Skupštini Srbije od 2014. godine.

Od 2008. - 2012. godine bio je član Gradskog veća Niša.

Bradić je 2010. godine postavljen za direktora Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja u Nišu.

Sa te funkcije smenjen je avgusta 2013. godine po hitnom postupku. Bradić je ubrzo tužio Fond zbog mobinga, a samo dva meseca kasnije, novembra 2013. dobio je otkaz iz RFZO-a zbog navodne zloupotrebe prava na bolovanje.

Viši sud u Nišu utvrdio je da je smena Bradića bila nezakonita i naložio da se on vrati na mesto direktora. Fond je uložio žalbu, ali je Apelacioni sud u Nišu ovu odluku samo potvrdio marta 2015. Ipak, Bradić se nije vratio na mesto direktora Fonda, jer mu je istekao mandat dok je čekao presudu.

Marta 2013. posle neuspeha DS na parlamentarnim izborima, napustio je ovu stranku i priključio se novoj stranci "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića.

Na parlamentarnim izborima 2014. bio je na listi koju je predvodio Boris Tadić pod rednim brojem 17.

Izabran je za narodnog poslanika u sazivu Narodne skupštine iz 2014. godine.

Marta 2015. Bradić je pretučen nakon skupa Pokreta Socijalista u Nišu, na kome se sastao sa Aleksandrom Vulinom. Iako su se pojavile glasine da je Bradić zapravo samo pao niz stepenice, on je objavio lekarsku dokumentaciju koja to demantuje, a u kojoj se navodi da preko 30 povreda po glavi i telu ukazuju da su nastale udarcima rukom i nogom.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: