Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 31. 3. 2023. @ 16:17

Srpska napredna stranka |Niš

Bratislav Vučković

Bratislav Vučković

Rođen je januara 1960. godine u Nišu. Završio je niški Pravni fakultet i po zanimanju je diplomirani pravnik. Predsednik je niške Opštine Palilula od 2020. godine.

Aktivno se bavio fudbalom 20 godina. Bio je zamenik i pomoćnik direktora JKP Mediana od 2004. do 2013. godine. Ranije je radio kao pravnik u Niš projektu.

Oktobra 2013. godine izabran je za direktora JKP Mediana.

Bio je odbornik u dva mandata u Skupštini grada Niša. U prvom, od 2004. do 2008. godine kao član Pokret Snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Nakon što je izbačen iz te stranke zbog neslaganja s centralom partije, 2005. je formirao odborničku grupu u Skupštini grada Niša pod nazivom "Za Niš". Ubrzo je prešao u G17, pa je na izborima 2008. ponovo ušao u gradski parlament na listi te partije.

Od 2008. godine bio je predsednik Sportskog saveza Niša, ali je 2011. podneo ostavku zbog, kako je tada obrazložio, odluke Grada da ne izgradi novu sportsku halu.

Na lokalnim izborima maja 2012. godine bio je nosilac liste Ujedinjenih regiona Srbije za opštinu Palilula.

Po formiranju skupštinske većine izabran je za zamenika predsednika Opštine, ali je septembra 2013. smenjen na zahtev predsednika odbornika SPS.

Od 2013. godine nekoliko puta je organizovao humanitarne utakmice na stadionu Železničara u Nišu, uglavnom sa glumcima iz filma Montevideo i bivšim zvezdama fudbala iz Jugoslavije.

Obavljao je i funkciju zamenika predsednika Upravnog odbora Komdela, a izabran je i za predsednika Skupštine Asocijacije komunalnih preduzeća Srbije.

2018. godine izabran je za gradskog većnika zaduženog za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku.

Bio je i član Upravnog odbora niškog Radničkog i Nadzornog odbora RK Naisa. Predsednik je Društva za očuvanje i ulepšavanje Palilule “Sokak”.

Za predsednika Opštine Palilula izabran je septembra 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: