Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 27. 10. 2018. @ 08:42

Srpska napredna stranka |Prokuplje

Darko Laketić

Darko Laketić

Darko Laketić je rođen 10. januara 1975. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Završio je Medicinski fakultet u Prištini. Magistrirao 2005. godine na Medicinskom fakultetu u Nišu, gde je 2007. godine specijalizirao urologiju, a 2010. godina doktorirao.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije u dva mandata - od aprila 2014. i od juna 2016. godine.

Od 2000. godine zaposlen je u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, a aprila 2014. godine je i pomoćnik direktora beogradskog KBC "Dragiša Mišović" zadužen za medicinska pitanja. Oktobra 2018. saznala da je Laketić i jedan od predavača, mada nelegalno, u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

U dva navrata je bio profesor u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, a bio je i saradnik u nastavi-volonter na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Od 2010. godine je predsednik Srpskog lekarskog društva za Toplički okrug.

Član je prokupačkog SNS, a od 2011. godine i predsednik stranke u Prokuplju. Član je i Glavnog odbora SNS i potrpedsednik saveta za zdravstvo SNS.

Maja 2013. sa njegovog broja telefona je novinarki Južnih vesti Biljani Roganović poslata preteća SMS poruka", u kojoj je "prijateljski opominje da pazi šta piše i priča". Laketić je tvrdio da je novinarka izmislila i protiv nje podneo i krivičnu prijavu, ali je tužilaštvo ubrzo odbacilo tu prijavu. Ipak, Laketić se nikada nije našao pred sudom u vezi sa pretnjama, jer je taj postupak zvanično zastareo, pošto tužilaštvo i policija ni posle dve godine nisu uspeli da utvrde ko je tačno i kako sa Laketićevog telefona poslao preteću poruku.

Do imenovanja za pomoćnika ministra zdravlja oktobra 2013. godine, bio je direktor prokupačke „Gradske apoteke“.

Maja 2015. ponovo je izabran za predsednika SNS-a u Prokuplju.

Tvrdeći da su Južne vesti objavile netačne podatke o njegovoj imovini, Laketić je sredinom 2018. godine tužio taj medij za povredu časti i tražio odštetu od 300.000 dinara.

Oženjen je i otac troje dece.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: