Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 27. 10. 2018. @ 08:42

Srpska napredna stranka |Prokuplje

Darko Laketić

Darko Laketić

Darko Laketić je rođen 10. januara 1975. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Završio je Medicinski fakultet u Prištini. Magistrirao 2005. godine na Medicinskom fakultetu u Nišu, gde je 2007. godine specijalizirao urologiju, a 2010. godina doktorirao.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije u dva mandata - od aprila 2014. i od juna 2016. godine.

Od 2000. godine zaposlen je u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, a aprila 2014. godine je i pomoćnik direktora beogradskog KBC "Dragiša Mišović" zadužen za medicinska pitanja. Oktobra 2018. saznala da je Laketić i jedan od predavača, mada nelegalno, u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

U dva navrata je bio profesor u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, a bio je i saradnik u nastavi-volonter na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Od 2010. godine je predsednik Srpskog lekarskog društva za Toplički okrug.

Član je prokupačkog SNS, a od 2011. godine i predsednik stranke u Prokuplju. Član je i Glavnog odbora SNS i potrpedsednik saveta za zdravstvo SNS.

Maja 2013. sa njegovog broja telefona je novinarki Južnih vesti Biljani Roganović poslata preteća SMS poruka", u kojoj je "prijateljski opominje da pazi šta piše i priča". Laketić je tvrdio da je novinarka izmislila i protiv nje podneo i krivičnu prijavu, ali je tužilaštvo ubrzo odbacilo tu prijavu. Ipak, Laketić se nikada nije našao pred sudom u vezi sa pretnjama, jer je taj postupak zvanično zastareo, pošto tužilaštvo i policija ni posle dve godine nisu uspeli da utvrde ko je tačno i kako sa Laketićevog telefona poslao preteću poruku.

Do imenovanja za pomoćnika ministra zdravlja oktobra 2013. godine, bio je direktor prokupačke „Gradske apoteke“.

Maja 2015. ponovo je izabran za predsednika SNS-a u Prokuplju.

Tvrdeći da su Južne vesti objavile netačne podatke o njegovoj imovini, Laketić je sredinom 2018. godine tužio taj medij za povredu časti i tražio odštetu od 300.000 dinara.

Oženjen je i otac troje dece.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA