Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 27. 12. 2015. @ 15:09

Srpska napredna stranka |Niš

Dejan Andrejević

andrejevic.jpg

Rođen je 1971. u Nišu. Po zanimanju diplomirani ekonomista. Narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije. Direktor vodovoda u Nišu. Bivši šef kabineta gradonačenika Niša Zorana Perišića.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić imenovao ga je za šefa kabineta 25. jula 2012. godine.

Andrejević tvrdi da je diplomirao na Fakultetu za uslužni biznis Univerziteta "Educons" iz Sremske Kamenice 10. oktobra 2011. godine.

Međutim, prilikom kandidature za direktora Toplane u Nišu, komisija je odbacila njegovu prijavu, jer je, kako stoju u obrazloženju, diplomirao 14. septembra 2012. i nije podneo dokaz o radnom iskustvu na rukovodećem mestu.

Zbog toga je osporeno i njegovo imenovanje za šefa kabineta Zorana Perišića.

U oktobru 2012. njegov brat Davor zaposlio se u JKP "Parking servis". Andrejević tvrdi da nije uticao na to. 

Posle nekoliko dana, odlukom gradonačenika Zorana Perišića njegov brat je dobio otkaz.

Agencija za borbu protiv korupcije vodila je postupak protiv Andrejevića u oktobru 2012, jer je u isto vreme bio odbornik u Skupštini grada i radnik gradske uprave, što je u suprotnosti sa Statutom grada.

Početkom 2014. izabran je za direktora JKP "Naissus". U ovom preduzeću su tada odbili da novinarima dostave podatke o primanjima direktora i njegovih pomoćnika i savetnika, tvrdeći da je reč o tajni.

Na vanrednim parlamentarnim izborima marta 2014. izabran je za narodnog poslanika SNS, a jedan je od funkcionera koji su od Agencije za borbu protiv korupcije dobili saglasnost da istovremenu obavljaju nekoliko funkcija. Zbog zaključka Agencije da nije reč o sukobu interesa je neko vreme paralelno sa direktorskom funkcijom u Vodovodu bio i narodni poslanik.

Ipak, upravo zbog sumnje da je službenim automobilom Vodovoda odlazio na sednice Skupštine je jula 2014. godine dospeo u žižu javnosti. On se tada pravdao da u Beograd putuje svojim autom, a da se službeni "slučajno našao na parkingu Skupštine".

Svega mesec dana kasnije je javnost saznala da i pored velikih primanja na obe funkcije Andrejević ima ogroman dug za vodu.

Septembra 2014. godine je, nakon odluke SNS da svojim funkcionerima zabrani obavljanje više od jedne funkcije, vratio svoj poslanički mandat.

Krajem decembra 2015. godine protiv njegove majke je policija podnela krivičnu prijavu za "trgovinu uticajem", zbog sumnje da je tražila i dobila novac da preko svog sina zaposli dve osobe u Vodovodu.

 

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: