Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 16. 5. 2023. @ 13:37

Niš

Dejan Cicmilović

Dejan Cicmilović
Dejan Cicmilović; foto: Narodno pozorište Niš

Dejan Cicmilović je prvak drame, glumac u pozorištu, na filmu, televiziji i radiju, reditelj i redovni profesor.

Rođen je 1971. godine u Prištini, a Srednju glumačku školu završio u Nišu u klasi Mime Vuković Kurić. Diplomirao je predstavom San letnje noći Vilijema Šekspira (Oberon) u režiji Marislava Radosavljevića u Narodnom pozorištu u Nišu.

Od 1991. do 1993. bio je u stalnom angažmanu u Teatru „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, a 1993. je upisao glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi profesora Svetozara Rapajića.

Diplomirao je 1997. predstavom Ljubavnik Harolda Pintera u režiji Dragana Jakovljevića u Pozoršitu "Bojan Stupica" u Beogradu.

U pozorištima u Kragujevcu, Nišu, Prištini, Zaječaru, Beogradu, Leskovcu, Kosovskoj Mitrovici, kao i na filmu, televiziji i radiju odigrao je preko 50 uloga. Glumio je u brojnim domaćim filmovima i serijama gde je zabeležio značajne uloge. U amaterskim i profesionalnim pozorištima režirao je preko 40 predstava.

Stalni član Narodnog pozorišta u Nišu bio je 19 godina, a sada ima dogovor da povremeno odigra neku predstavu koja je još na repertoaru.

Od 2005. godine se bavi pedagogijom - na dramskom odseku grupa za glumu pri Fakultetu humanističkih nauka u Nišu radio je kao asistent na predmetima scenski govor i tehnika glasa.

Godine 2009. je počeo da predaje glumu u zvanju docenta na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, a od 2019. godine je u zvanju redovnog profesora na ovom fakultetu.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: