Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 15. 5. 2017. @ 17:03

Srpska napredna stranka |Niš

Dejan Jovanović

Rođen je 3.7.1969. godine u Kikindi. Osnovnu školu pohađao je u Niškoj Banji i Nišu. Prvu nišku gimnaziju "Stevan Sremac“ i Ekonomski fakultet završio je u Nišu. Predsednik Opštine Niška Banja. Bio je šef odborničke grupe SNS-a i predsednik Skupštinskog odbora za imenovanja.

Od 1995. do 1999. godine radio je u privatnom sektoru, a 2000. godine imenovan je za Načelnika za privredu i finansije Opštinske uprave Niška Banja.

Od 2002. do 2008. godine radio je kao zamenik direktora u "National Bank of Greece" u Nišu. Na toj poziciji ostao je i nakon spajanja ove banke sa Vojvođanskom bankom.

2012. godine izabran je za odbornika u Skupštini Grada Niša, šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke i predsednika Odborna za imenovanje.

Oktobra 2015. izabran je za kopredsedavajućeg Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU – Srbija, na poslovima približavanja lokalne samouprave u Srbiji standardima EU.

Avgusta 2016. protiv Jovanovića je podignuta optužnica zbog toga što je 2012. godine, kao šef odborniče grupe SNS-a, Skupštini Grada dostavio biografiju Ivana Vukovića, kandidata za v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Nišu, u kojoj je ovaj bio potpisan kao "diplomirani reditelj" iako je još bio student.

Marta 2017. godine, Osnovni sud u Nišu, nepravosnažno je oslobodio Jovanovića optužbi za falsifikovanje biografije Ivana Vukovića.

Nakon izbora 2016. izabran je za predsednika opštine Niška Banja.

Predsednik je nadzornog odbora Crvenog krsta Srbije od 2004. godine do danas.

Predsednik Odbojkaškog kluba „Niš“ od 2013. godine.

Govori engleski jezik. Oženjen, otac troje dece.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: