Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 20. 12. 2015. @ 15:37

Srpska napredna stranka |Vranje

Dragan Nikolić

dragan-nikolic-09042013.jpg

Rođen je 1960. Završio je Pravni fakultet i po profesiji je advokat. Narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije. Poznat kao advokat, koji od 2002. do 2006. pred sudom zastupao oštećene dečake u slučaju “Vladika Pahomije”, ali je vrlo često branio i poznate vranjske kriminalce. Advokaturom se bavi 25 godina.

U politici je od 1990. godine. Za sebe kaže da je uvek sledio ideje Tomislava Nikolića. U vreme kada je Tomislav Nikolić bio potpredsednik Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, Dragan Nikolić je bio izvršni sekretar stranke. Sa Tomislavom Nikolićem prešao je u Srpsku radikalnu stranku.

Bio je poslanik SRS u Skupštini Srbije od 1997. do 2001. godine.

Prema nezvaničnim podacima bio je član SPO. U novembru 2006. Nikolić izabran za predsednika Pčinjskog odbora Nove Srbije, kada je ta stranka bila na vlasti, a ostavku je podneo 2009, pre nego što je ušao u SNS.

Bio je blizak sa Seljačkom stankom Marijana Rističevića i  Strankom Srpskog jedinstva Borislava Pelevića. Rističević je rekao da Nikolić nije bio formalni član Seljačke stranke, ali je na izborima 2004. nastupio na listi „Za narodno jedinstvo“, koju su vodili on i Pelević.

Do maja 2011. godine obavljao je poslove poverenika Okružnog odbora SNS, kada je imenovan za predsednika Okružnog odbora stranke za Pčinjski okrug.

Na listi koju su napravile novine “Vranjske”  Nikolić se 2013. godine našao na drugom mestu najmoćnijih Vranjanaca, odmah iza gradonačelnika Zorana Antića i ispred Dragana Tomića, predsednika “Simpa”. U biografiji su naveli da važi za jednog od najbogatijih političara.

Avgusta 2012. nije želeo da komentariše to što je SNS u Vranju uplatila humanitarnu pomoć za lokalno pozorište, iako je političkim strankama Zakonom zabranjeno da se bave humanitarnim radom.

Posle paljenja nekoliko automobila u Vranju krajem 2012. godine Dragan Nikolić  je najavio da će ta stranka tužiti sve medije koji su preneli da je naprednjak palio automobile. Centrala SNS iz Beograda je saopštila da je „Dragan Nikolić samoinicijativno izašao u javnost sa ishitrenom izjavom“ i izvinila se građanima Vranja zbog toga.

U aprilu 2013. posle objavljivanja prvih rezultata izbora za savete mesnih zajednica u Vranju žestoko se verbalno sukobio sa načelnikom vranjske policije Slađanom Velinovićem.

U maju 2013. Vranjska policija saopštila je da je narodni poslanik Dragan Nikolić, sa haube automobila psovao i vređao policajce i načelnika vranjske Policijske uprave Slađana Velinovića, a zatim pokušao i fizički da ga napadne.

Nikolić je kao poslanik SNS-a u sazivu Skupštine Srbije od 2012. do 2014. godine za 19 meseci za putne troškove iz budžeta dobio oko 2,2 miliona dinara.

Maja 2014. opljačkana je i zapaljena Nikolićeva advokatska kancelarija u Vranju u kojoj je izgorela njegova celokupna sudska dokumentacija.

Dragan Nikolić je u Skupštini Srbije član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samopravu.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: