Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 12. 5. 2023. @ 14:52

Samostalni DSS |Niš

Dušica Davidović

dusica-davidovic

Rođena juna 1961. u Soko Banji. Osnovnu školu i Gimnaziju "Svetozar Marković" završila je u Nišu, a diplomirala na Defektološkom fakultetu u Beogredu.

Bila je predsednica sindikata specijalističke službe Doma zdravlja u Nišu.

Bila je član Demokratske stranke od 1998, čiji je odbornik u Skupštini grada bila od 2000. godine.

Član gradskog Veća bila je od 2008. do 2012. godine.

Septembra 2015. godine prešla je u Samostalni DSS, da bi se već naredne, 2016. godine našla na listi SNS-a. Svoju političku karijeru nastavlja rame uz rame sa niškim naprednjacima kao odbornica, da bi 2020. godine postala zamenica gradonačelnice Niša. Sotirovski je Davidović isticala kao najzaslužniju za obezbeđivanje donacija za 2 vrtića i osnivanje prve regionalne Sigurne kuće za žene žrtve nasilja.

Po raspodeli resora, Davidović je osim zamenice gradonačelnice posebno zadužena i za socijalnu zaštitu, pa je njeno ime bio u žiži javnosti baš kada je reč o takvim temama.

Novi prostor Prihvatilišta za odrasle razmatran još 2020. godine, nakon nekoliko najava i probijanja rokova, konačno je otvoren 2022. godine. Dok se u ledenim danima čekalo na otvaranje, najugroženije Nišlije dobijale su novac za kiriju. Neki su zimu provodili i na Železničkoj stanici, a zamenica gradonačelice negirala je da u Nišu ima beskućnika, već da postoji samo 11 ljudi koji tokom zime ne mogu sebi da obezbede ogrev.

Svratište za decu koje je Davidović najavila 2021. godine još nije zvanično otvoreno.

Njenu karijeru zamenice zadužene i za pitanja socijalne zaštite obeležile su priče o presonalnim asistentima, ličnim pratiocima, ali i romima bez struje.

Udata je, majka dva sina i baka jedne unuke.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: