Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 3. 10. 2016. @ 21:18

Srpska napredna stranka |Bela Palanka

Goran Miljković

Goran-Miljkovic,-DS,-Bela-Palanka.jpg

Rođen je 5. decembra 1970. u Kumanovu. Po zanimanju ekonomista.

Bio je član DS od 1993. godine, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Bela Palanka i član Glavnog odbora DS. U nekoliko mandata je bio odbornik u Skupštini Opštine Bela Palanka.

Do juna 2012. je bio zamenik predsednika Opštine Bela Palanka.

Nakon što je na izborima 2012. godine DS osvojila 12 od 29 odbornika, ta partija je formirala skupštinsku većinu sa "Koalicijom za Belu Palanku" i Jedinstvenom Srbiju, u julu 2012. Miljković je izabran za predsednika Opštine. U opoziciji su tada ostali SPS i SNS.

U žižu javnosti je dospeo u takozvanoj aferi "Belopalančki Votergejt“ kada je jula 2013. u svom kabinetu pronašao uređaj za prisluškivanje.

Februara 2014. je sa celim opštinskim odborom napustio DS i prešao u novoformiranu Socijaldemokratsku stranku (SDS) koju je predvodio dotadašnji lider DS Boris Tadić.

Oktobra 2014. izabran je za člana Komiteta za eksterne granice za područje Balkana i Južne Evrope udruženja Evropskih pograničnih regiona (ABER).

Nakon neuspelih lokalnih izbora aprila 2016. Miljković je početkom juna sa celim Opštinskim odborom SDS prešao u SNS.

Samo mesec dana kasnije je Vlada Srbije, pošto na izborima nije izabrana nova vlast, uvela privremene mere a Miljkovića izabrala za predsednika petočlanog "privremenog tela", koje bi trebalo da upravlja Opštinom do izbora novog rukovodstva na izborima koji su zakazani za 18. septembar 2016. godine.

Oženjen je, otac dvoje dece.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: