Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 7. 12. 2018. @ 23:28

Jedinstvena Srbija |Niš

Jelena Đorđević

800x600-Jelena-Djordjevic-Dveri-JV.jpg

Rođena je 1982. godine. Po zanimanju je pravnik.

Bila je članica Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića. Prešla je u pokret Dveri i od 2012. do 2016. godine bila jedina odbornica te stranke u Skupštini opštine Medijana.

Od sredine 2015. godine bila je predsednica Gradskog odbora Dveri.

Za lokalne izbore 2016. godine na listi DSS-Dveri bila je druga na listi. Izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Niša juna 2016. godine.

Jula 2016. godine je prešla u Jedinstvenu Srbiju i u isto vreme dobila posao u Direkciji za javni gradski prevoz, ali tvrdila da zaposlenje nema veze sa promenom partije.

Dve godine kasnije, aprila 2018, iz stranke Dragana Markovića Palme isključena je kada je odbila da glasa za poklanjanje aerodroma državi. Tada je tvrdila da je prate i da joj prete, a ubrzo je i ostala bez posla u javnom preduzeću.

Ubrzo, novembra iste godine, saopštila je da se pridružila Zavetnicima.

U žižu nacionalne javnosti je dospela decembra 2018, nakon što je iz centrale SNS objavljeno saopštenje u kome osuđuju njeno "brutalno prebijanje", iako je sama Đorđevićeva u izjavi za Južne vesti tvrdila da nije bilo nikakvog prebijanja, ali da jeste bilo pretnji - i to nekoliko godina ranije, dok je još bila u Dverima.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: