Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 16. 5. 2023. @ 13:35

Jelena Žarić Kovačević

Jelena Žarić Kovačević rođena je 2. maja 1981. godine u Nišu, član je Srpske napredne stranke i narodna poslanica.

U Nišu je završila osnovnu i srednju školu i diplomirala na Pravnom fakultetu, gde je kasnije stekla i zvanje master pravnih nauka.

Po zanimanju je advokat i u struci je radila do 2012. godine, kada je postala zamenica sekretara Skupštine Grada Niša. Bila je direktorka Odbojkaškog kluba "NIš". Godine 2016. dala je ostavku na fukciju sekretara Skupštine jer je postala predsednik Gradske izborne komisije.

Gradska izborna komisija u Nišu za svoj rad tokom izbora 2016. godine samoisplatila se milionskom svotom novca, tokom dva meseca rada u tom telu Žarić Kovačević inkasirala je 208.000 dinara.

2012. godine postala je narodna poslanica i to je bio njen prvi mandat. Nakon redovih parlamentarnih izbora u junu 2020. godine, iako se u javnosti pominjala kao kandidat za ministarsko mesto u Vladi, potvrđen joj je drugi mandat narodnog poslanika, a od 1. avgusta 2022. godine po treći put je u poslaničkoj klupi.

U Narodnoj skupštini predsednik je Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i zamenik članova u Odboru za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odboru za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odboru za zdravlje i porodicu.

Takođe je zamenik člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i predsednik u grupi prijateljstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: