Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 2. 4. 2021. @ 10:15

Srpska napredna stranka |Niš

Ljubivoje Slavković

490x370-slavkovic32.jpg

Rođen je 25. juna 1952. godine u selu Štavalj kod Sjenice. Politički je aktivan od 1974. godine. Bio je jedan je od lidera Saveza za promene i DOS-a u Nišu krajem 90-ih. Bio je potpredsednik Socijaldemokratije Vuka Obradovića. Bio je potpredsednik Okružnog odbora SNS u Nišu.

Gimnaziju je završio u Sjenici. Iako to ne stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji, kaže da je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu. Prvi radni odnos zasnovao u trgovinskom preduzeću Miroč-Kladovo. Bio je rukovodilac u Centralnoj dečijoj kuhinji "Pčelice“, Studentskom centru u Nišu, restoranu EI Niš, Ei holdingu i preduzeću MGF Promo Niš.

2001. izabran je za direktora JKP "Toplana“ u Nišu.

Bio narodni poslanik Socijaldemokratije u Skupštini Srbije 2001. godine i protivio se smeni Vuka Obradovića sa mesta potpredsednika Vlade Srbije. Iz parlamenta isključen septembra 2001. godine, kada su mandati Socijaldemokratije pripali krilu ove stranke, koje je predvodio Slobodan Orlić.

Sa mesta direktora Toplane smenjen je oktobra 2002. godine i tvrdio je da iza njegove smene stoje najuticajniji ljudi DS iz Niša Zoran Živković i Boško Ristić.

Bio je na listi “Odbrana i pravda – Vuk Obradović i Borivoje Borović” za parlamentarne izbore decembra 2003. godine

Odlukom Ustavnog suda marta 2004. isplaćena mu je odšteta, jer je nezakonito isključen iz parlamenta 2001. godine.

Juna 2004. sukobio se sa Vukom Obradović. Isključen je iz Socijaldemokratije i odmah je formirao novu Socijaldemokratsku stranku.

U jesen 2004. godine bio je kandidat za gradonačelnika Niša ispred Grupe građana “Za Niš”.

Septembra 2012. Skupština grada izabrala ga je za zamenika gradonačenika Niša.

Aprila 2013. u emisiji Južnih vesti “15 minuta” je priznao da je u “Jugoistoku” zaposlio ćerku jer joj, kako je pojasnio, posle porođaja nije odgovaralo radno vreme u banci u kojoj je radila.

Februara 2014. postao je direktor preduzeća "Blok signal d.o.o." Niš, koju je "nasledio" od mešovite nemačko-hrvatske firme. Ova firma je samo nekoliko meseci kasnije, jula 2014. otišla u stečaj, a Agencija za borbu protiv korupcije je protiv Slavkovića podnela prekršajnu prijavu, jer je bez potrebne saglasnosti kupio već privatizovanu firmu.

Bio je član Srpske napredne stranke od osnivanja, 20. oktobra 2014. godine odlučivalo se o isključenju zbog odbijanja da se povuče sa jedne od funkcija koje je istovremeno obavljao - zamenik gradonačelnika i član Skupštine Jugoistoka, ali je ostao član SNS, u kojoj je i danas.

Septembra 2015. izjavio je da su njegova plata od oko 80 000 dinara i plata gradonačelnika Niša Zorana Perišića, ponižavajuće za funkcije koje obavljaju.

Novembra 2015. reagovao je na pisanje Južnih vesti o njegovom otvaranju NIMUS-a, prigovorom u kome objašnjava da je "BEMUS otvorio na zahtev zaposlenih u Simfonijskom orkestru".

Bio je kolumnista Narodnih novina, a 8 godina je na TV Belami u Nišu, uređivao i vodio emisiju “Tačka”.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: