Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 20. 12. 2015. @ 12:57

Ujedinjena seljačka stranka |Svrljig

Milija Miletić

milija-miletic.jpg

Rođen je 1968. u selu Plužina kod Svrljiga. Iza sebe ima 17-ogodišnji staž terenskog veterinara.

Politikom se bavi od 2002. godine, a pre toga je bio sindikalni aktivista.

2004. izabran je za zamenika predsednika Opštine.

Posle izbora 2008. postao je predsednik Opštine. Odlukom većine u Skupštini decembra 2009. smenjen je sa tog mesta. Samo 4 meseca kasnije vratio se na vlast i to u koaliciji sa SRS.

Novembra 2010. godine Ujedinjena seljačka stranka, koju je Miletić osnovao, zvanično je registrovana. Do tada je bila grupa građana. Sedište stranke je u Svrljigu.

Mesec dana kasnije, sukobio se sa jednim od viđenijih članova, Zaharijem Trnavčevićem. Ostao je predsednik, a na to mesto je ponovo izabran i novembra 2012.

Na majskim izborima 2012. godine USS je osvojila 14 od 27 mandata, a on je ponovo izabran za predsednika Opštine.

Nakon što je na parlamentarnim izborima 2014. godine ušao u Skupštinu Srbije sa liste SNS (bio 79. na listi), sredinom aprila je podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine, a nasledila ga je njegova bliska saradnica Jelena Trifunović

Široj javnosti postao je poznat po reportaži koju je emitovala jedna od najvećih svetskih TV stanica CNN, o tome kako po velikim snežnim smetovima u Svrljigu nosi pomoć bebi u selu Davidovac.

Decembra 2014. godine ponovo je dospeo u žižu javnosti kada je otelio kravu u jednom svrljiškom selu, a novembra 2015. je na sednicu Narodne skupštine došao u narodnoj nošnji.

Oženjen je. Otac dvoje dece.

Podeli sa prijateljima