Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 18. 10. 2017. @ 10:19

Srpska napredna stranka |Niš

Miloš Banđur

800x600-bandjur-milos.jpg

Rođen je 16. septembra 1966. godine u Prištini. Zamenik gradonačelnika Niša, bivši gradski većnik i funkcioner SNS. Diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Prištini 1993. godine.

U njegovoj zvaničnoj biografiji piše da je postdiplomske studije završio na Elektronskom fakultetu u Beogradu. Magistarsku tezu odbranio je 2001. godine, a doktorsku disertaciju 2008.

Na Univerzitetu u Prištini počeo je da radi 1994. godine. Od 2009. godine je profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici, a od 2011. godine profesor na Alfa Univerzitetu u Beogradu.

Od jula 2012. do jula 2016. je bio član Gradskog veća Niša. Resorno je bio zadužen za komunalne teme.

"Južne vesti“ su oktobra 2012. godine objavile da je Banđur osuđen je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici zbog pronevere novca. On je osuđen prvostepeno 23. marta 2012. godine na 6 meseci zatvora zbog pronevere 45.000 dinara sindikata Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici, čiji je bio predsednik.

Banđur je izjavio da je reč o montiranom procesu i tražio od policije u Nišu, da proveri ko je novinarima dostavio te informacije.

Marta 2013. Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici i predmet vratio na ponovno suđenje.

Krajem 2012. godine na snimku sa sastanka u Niškoj toplani, do koga su došle "Južne vesti", čuje se tvrdnja predsednika Upravnog odbora Dragomira Ilića (SPS), da je Banđur tražio da se u to preduzeće prime dvojica radnika.

Nakon gostovanja u emisiji "15 minuta", septembra 2014. Banđur je, zbog javnog kritikovanja i zbog toga što je javno tražio smenu dvojice direktora "Vodovoda" i "Objedinjene naplate", kažnjen oduzimanjem ingerencija nad ova dva javna preduzeća.

Februara 2015. na sednici Gradskog odbora SNS-a izglasano je nepoverenje Banđuru zbog partijske neposlušnosti, međutim, na osnovu odluke potpredsednika SNS-a Bratislava Gašića, koji je nedelju dana kasnije prisustvovao Gradskom odboru SNS-a, on nije smenjen.

Novembra 2015. svojim autom udario je policajca koji je regulisao saobraćaj na delu auto-puta kod Vladičinog Hana. Put je bio zatvoren, a tog dana trebalo je da ga otvori predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

11. jula 2016. godine je izabran za zamenika gradonačelnika Niša.

U oktobru 2017. godine dobio je opomenu pred isključenje iz Srpske napredne stranke.

Član je SNS od osnivanja.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: