Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 17. 4. 2017. @ 10:38

Socijaldemokratska stranka |Niš

Miloš Simonović

Miloš Simonović gradonačelnik DS Niš

Rođen je maja 1973. godine u Nišu. Po zanimanju je magistar mašinskih nauka.

U osnovnoj i srednjoj školi bio vukovac, fakultet završio sa prosekom 9,40. Stipendista Fonda za mlade talente Ministartsva za nauku Srbije. Magistrirao je na istom fakultetu, gde je i radio kao asistent za užu naučnu oblast automatsko upravljanje i robotika.

Bio je član Demokratske stranke od 1993. godine, gde je svojevremeno bio predsednik Kluba Demokratske omladine i potpredsednik Demokratske omladine stranke.

Stranku je napustio februara 2014. godine sa još 5 odbornika u Skupštini Grada, ali je zadržao odbornički mandat.

Jedan je od lidera studentskog protesta `96/97.

Bio je predsednik Gradskog odbora DS u Nišu u dva mandata. Prvi put je izabran oktobra 2006, drugi put decembra 2008. godine. Iako mu je drugi dvogodišnji mandat istekao krajem 2010. godine, na čelu stranke u Nišu je bio do januara 2013. godine, kada je taj odbor raspušten zbog loših izbornih rezultata.

Formalno je bio narodni poslanik u 2 mandata. Prvi put od februara 2007. do vanrednih izbora juna 2008. godine, a zatim i u narednom sazivu ali samo 3 meseca, pošto je podneo ostavku jer je izabran za gradonačelnika Niša.

Bio je gradonačelnik Niša od 2008. do 2012. godine.

Januara 2011. godine je izabran za predsednika Skupštine Fudbalskog kluba "Radnički" iz Niša od 2011. godine.

Početkom februara 2014. godine napustio je Demokratsku stranku sa još 5 odbornika te partije. Ali, svi su zadržali svoje odborničke mandate u Skupštini Grada.

Maja 2014. uhapšen je zbog sumnje da je 2011. godine, bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu dao u zakup bioskop "Vilin Grad", čime je oštećen budžet Srbije za preko 90 miliona dinara. Nakon mesec dana pritvora, Simonović je pušten da se brani sa slobode, nakon što su saslušani svi svedoci.

Aprila 2017. godine oslobođen je svih optužbi za umešanost u korupciju.

Oženjen suprugom Draganom. Otac ćerke Nadice.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: