Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 16. 5. 2023. @ 13:34

Srpska napredna stranka |Niš

Nataša Stanković

Nataša Stanković rođena je 1978. godine u Nišu.

Diplomirani je pravnik, a na funkciju predsednice Gradske opštine Pantelej došla je 2020. godine.

Početak njenog mandata obeležili su protesti stanara Gornjomatejevačke ulice koji su tražili da se stane sa investitorskim urbanizmom, a počne sa uređenjem naselja koje nema zelenila.

Jedna od prvih akcija u kojima je učestvovala bilo je uređenje izletišta Kamenički vis, a zbog manjka zelenila u toj Opštini, stanari su prikupljali potpise za dobijanje prvog parka u Durlanu.

Sredinom 2021. godine državni revizor u Opštini Pantelej utvrdio višemilionske nepravilnosti.

Stankovićeva je zajedno sa karavanom gradonačelnice Niša nekoliko puta razgovarala sa meštanima Panteleja kojima su obećana asfaltiranja pojedinih ulica, priključenje na vodovodnu i kanalizacijonu mrežu, kao i uklanjanje divljih deponija.

Na jednom od karavana odlučeno je i da Grad Niš otkupi nekoliko objekata od PIK Niš koji se nalaze na teritoriji Opštine Pantelej, što je obeleženo narodnom proslavom i vatrometom.

Najviše pritužbi građana Panteleja, dolazi na račun neasfaltiranih ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, kao manjka zelnila.

Stankovićeva je pre stupanja na funkciju predsednice Opštine bila zamenica direktora niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Bila je i većnica u Opštini Pantelej od 2016. do 2018. godine, kada je podnela ostavku. Rekla je tada da su u pitanju lični razlozi i nedovoljno vremena.

Pre prelaska u SNS bila je u Ujedinjenim regionima Srbije.

Od 2005. do 2008. godine bila je poslovno tehnički sekretar u Skupštini grada Niša.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: