Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 20. 12. 2015. @ 10:26

Srpska napredna stranka |Aleksinac

Nenad Stanković

Nenad Stanković

Rodjen je 18. novembra 1958. godine u selu Supovac (tada Opština Žitište, danas Gradska opština Crveni Krst – Niš).

Osnovnu školu pohađao je u Žitkovcu i Aleksincu. Maturirao je u Aleksinačkoj gimnaziji. Diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu.

U njegovoj zvaničnoj biografiji piše da je u iščekivanju posla u struci, između ostalog radio i u građevinskoj firmi "Obnova“, u "Autoremontu“ i "Aleksinačkim rudnicima“. Od 1998. radi kao profesor i stručni saradnik u Poljoprivrednoj školi "Šumatovac“ u Aleksincu, a od skora kao profesor u Aleksinačkoj gimnaziji.

Na funkciju predsednika Opštine, prvi put je izabran  2004. godine, kao kandidat SRS. Izabran je po većinskom principu. Drugi put  je za predsednika Opštine izbaran  juna 2008.

Sredinom septembra pristupa stranci Tomislava Nikolića.

U decembru 2008. izgubio je većinu u Skupštini opštine i podneo ostavku.

Treću put na mesto predsednika Opštine došao je u julu 2012. Iako je posle majskih izbora 2012.  za predsednika izabran Ivan Dimić (DSS), posle mesec dana SNS formira sa SPS, URS I JS novu većinu.

Juna 2014. godine mediji su pisali da je Stanković inicirao izgradnju novog toaleta u opštini Aleksinac, vrednog 30000 evra, koji se koristi uz pomoć magnetnih kartica.

Nenad Stanković je otac dvoje dece.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: