Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 16. 5. 2023. @ 13:34

Srpska napredna stranka |Niš

Petar Babović

Petar Babović je načelnik Nišavskog okruga i član Srpske napredne stranke.

Rođen je 15. maja 1978. godine, završio je Medicinski fakultet u Nišu i specijalizirao Medicinu rada.

Tokom studija bio je predsednik Saveza studenata medicinskog fakulteta, potpredsednik Saveza studenata Univerziteta u Nišu i član Saveta medicinskog fakulteta.

Učestvovao je u pisanju više stručnih radova, a kao student, kasnije i kao lekar, publikovao je stručne i naučne radove. Član je odbora za primarnu zdravstvenu zaštitu u državnoj praksi pri lekarskoj komori jugoistočne Srbije.

Za načelnika Nišavskog okruga je izabran 24. septembra 2020. godine, a na tu funkciju nasledio je Draganu Sotirovski pošto je ona došla na mesto gradonačelnice Niša.

O njemu se pre stupanja na funkciju malo zna, on je u Okrug došao iz Medicine rada, gde je radio kao lekar, bio je član Srpske napredne stranke i to kao poverenik Saveta za zdravstvo u odboru Srpske napredne stranke Medijana, najmnogoljudnijoj niškoj opštini.

Po dolasku na mesto načelnika, otkrio je da je bio i menadžer turističke agencije, te da će mu organizatorske sposobnosti koje tada stekao pomoći u vođenju Nišavskog okruga.

Nakon dolaska na mesto načelnika počeo je da se ističe u javnosti, uglavnom zbog afera.

2021. godine organizovao je put u Nikšić, odakle su potrerani niški naprednjaci, dok je on ostao na drugoj lokaciji. Tada su Nišlije proterane iz Crne Gore jer je tamošnja policija sprovela akciju “Stranac” u kojoj su otkriveni niški naprednjaci bez radne dozvole. Navodno, oni su imali ugovore sa Novom srpskom demokratijom kojoj su pomagali oko izbora.

Još jedna afera dogodila se u jeku izbora direktora u Osnovnoj školi “Dušan Radović” kada je načelnik Nišavskog okruga u razgovoru sa jednim članom školskog odbora rekao da je neko ko ima ingerencije od strane partije. Nakon toga umesto imenovanja odabranog direktora, reagovala je Republička prosvetna inspekcija i konkurs je poništen.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: