Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 19. 12. 2015. @ 14:07

Ujedinjeni regioni Srbije |Niš

Radan Ilić

Radan Ilić URS SPO Niš

Rođen je 7. jula 1963. godine u Nišu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu, gde je i magistrirao na katedri za krivično pravo na temu "Položaj maloletnika u krivičnom postupku".

Doktorirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu radom na temu "Nehat u krivičnom pravu".

U njegovoj zvaničnoj biografiji se navodi da je položio pravosudni ispit, a da je završio i specijalističku obuku "Menadžment i upravljanje ljudskim resursima u javnoj upravi" u organizaciji Francuske nacionalne škole za administraciju (ENA).

Političku karijeru počeo je kao član SPO.

Od 1998. godine bio potpredsednik Izvršnog Odbora grada Niša u vreme kada je na njegovom čelu bio Branislav Jovanović, u to vreme predsednik niškog odbora SPO, a danas visoki funkcioner URS.

Od 2000. do 2004. godine bio je pomoćnik direktora Zavoda za urbanizam u Nišu.

Od 2004. do 2008. godine bio je regionalni direktor Poreske uprave Srbije, a paralelno sa tim i odbornik u Skupštini Grada Niša i Gradski većnik u mandatu Smiljka Kostića.

Marta 2008. godine postavljen je za zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje.

Marta 2011. godine, nakon što je dr Borislav Kamenov (URS) imenovan za VD direktora Kliničkog centra Niš, postavljen je za njegovog pomoćnika za pravna pitanja.

Jula 2012. godine postavljen je za pomoćnika gradonačelnika Niša, Zorana Perišića.

Sredinom 2014. godine je "napustio" URS. Tačnije, kako je pojasnio, raspadom te partije on je prestao da bude njen član, ali je tvrdio da nije prešao u SNS.

Oktobra 2015. je izabran za predsednika Fudbalskog kluba "Radnički" iz Niša.


Prema podacima iz njegove biografije 2006. godine je na Fakultetu za državnu upravu i administraciju Megatrend univerziteta stekao zvanje docenta, a od 2011. godine je vanredni profesor.

Na tom fakultetu je od 2006. do 2011. godine bio nastavnik na predmetima Krivično pravo i Pravo privrednih prestupa sa prekršajima.

Od 2011. godine je nastavnik na predmetima Krivični postupak, Krivično procesno pravo i Pravo privrednih prestupa i prekršaja.

Oženjen je i otac dve devojčice.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: