Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 29. 3. 2023. @ 16:27

Pokret socijalista |Niš

Rade Rajković

Rade Rajković

Rođen je juna 1970. godine u Nišu.

Osnovnu školu i dve godine usmerenog obrazovanja je završio u Nišu, a 3. i 4. godinu u Medicinskoj školi u Leskovcu, na smeru za farmaceutskog tehničara.

Diplomirao je 1999. godine na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, na smeru za hemijsko i biohemijsko inženjerstvo, a 2012. stekao zvanje magistra mikrobioloških nauka na državnom fakultetu Univerziteta "Sveti Kiril i Metodije" u Skoplju.

Tokom studija je bio predsednik tada provladinog Saveza studenata Univerziteta u Nišu (od 1996. do 1998. godine), a 1997. i predsednik Saveza studenata Srbije.

Bio je član upravnih odbora Studentskog centra Niša, Studentske poliklinike i Studentskih odmarališta Srbije.

Avgusta 1999. godine ga je Vlada Srbije imenovala za direktora Studentskog kulturnog centra u Nišu.

Na toj funkciji je bio do 2005. godine kada je, takođe odlukom Vlade, prvi put imenovan za direktora Studentskog centra u Nišu. Na toj poziciji je i danas.

Marta 2015. godine je izabran za predsednika Gradskog odbora Pokreta socijalista u Nišu.

Na lokalnim izborima aprila 2016. godine je bio 7. na listi SNS, a 29. juna je izabran za predsednika Skupštine Grada Niša.

Na toj funkciji bio je 4 godine, do narednih izbora 2020. godine, kada ga je na mestu predsednika niške Skupštine zamenio Boban Džunić.

Ipak, direktorsku funkciju u Studentskom centru nije menjao 17 godina - u februaru 2023. godine ga je Vlada Srbije ponovo imenovala za direktora i to mu je 5. uzastopni mandat.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: