Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 4. 2. 2015. @ 17:17

Grupa građana za Gornju Jablanicu |Medveđa

Slobodan Drašković

Slobodan-Draskovic.jpg

Na području šest opština Jablaničkog okruga Drašković je apsolutni rekorder po dužini predsedničkog mandata. Na mestu predsednika Skupštine i predsednika Opštine je od 2000. godine.

Bio je član SPS-a, ali koliko se zna, godinama nije pripadnik nijedne stranke. U vreme vladavine Vojislava Koštunice povezivan sa DSS-om, zatim sa partijom Nebojše Čovića, pa i sa Demokratskom strankom.

Rođen je  28. septembra 1962. godine u Vrapcu, opština Medveđa, od oca Momira i majke Milice. Po zanimanju je ekonomista.

Preminuo je iznenada 23. novembra 2014. godine u svojoj 52. godini.

Radnu karijeru započeo je 14. septembra 1989. godine u OŠ "Vladimir Bukilić" u Tularu kao nastavnik predmetne nastave, gde je radio do 1. aprila 1993. godine. Od 1993. godine počinje da radi u Ministarstvu narodne odbrane, odeljenje u Medveđi.

Od 1. decembra 1996. godine do 11. novembra 2000. godine obavljao je funkciju potpredsednika Skupštine opštine Medveđa, a zatim je bio predsednik Skupštine opštine.

Na prvim neposrednim izborima jula 2002. godine izabran je za predsednika opštine. Posle isteka ovog mandata, na izborima održanim juna 2006. godine izabran je za predsednika opštine u prvom krugu glasanja.

Potpredsednik je Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Zbog  kršenja izbornog postupka lokalni izbori u Medviđi nisu održani u maju 2012. godine. Izbornu listu koju je predvodio Slobodan Drašković poništio je Upravni sud, a zvanično se zvala “Za Gornju Jablanicu Slobodan Drašković, Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera".

Lokalni izbori održani su 24.juna, a Drašković je ubedljivo pobedio.

SNS ga je optuživala za krađu na tim izborima.

Vlast je formirao sa Partijom za demokratsko delovanje. Prigovaraju mu da su mu najbliži saradnici Albanci. Za pomoćnicu Lemu Đemu (PDD) u prištinskoj štampi pisalo se da je na Interpolovoj poternici i da je na Kosovu u odsustvu osuđena na 3 godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

U januaru 2013. podneo je krivičnu prijavu protiv odbornika i potpredsednika OO SNS Radomira Radovanovića zbog fizičkog i verbalnog napada.

Drašković je bio oženjen i otac jednog deteta.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: