Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 29. 3. 2023. @ 16:19

PUPS |Niš

Svetozar Aleksov

Svetoyar-Aleksov-vecnik.jpg

Rođen je 1961. godine u Pirotu. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Pirotu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Od 1988. do 1994. godine radio je u fabrici "Prvi maj" - Pirot, kao pomoćnik generalnog direktora za pravne i opšte poslove. Bio je predsednik Upravnog odbora fabrike "Prvi maj", član Upravnog odbora Zdravstvenog centra Pirot i delagat Skupštine Regionalne privredne komore Niš.

1994. godine sa porodicom prelazi u Niš i od tada radi poslove osiguranja.

Član je PUPS-a.

2015. godine je posle ostavke stranačkog kolega Branislava Ranđelovića, izabran za člana Gradskog veća Niša, zadužen za socijalna pitanja. Na to mesto je ponovo imenovan 11. jula 2016. godine, za vreme mandata gradonačelnika Darka Bulatovića, kada je bio zadužen za obrazovanje i poljoprivredu.

Februara 2018. godine postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na toj poziciji bio je do narednih izbora održanih 2020. godine, nakon kojih je, kako sam kaže, bio postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu za brigu o selu.

Nakon dve godine u tom Ministarstvu njegova funkcija je prestala da važi nakon formiranja nove Vlade, u oktobru 2022. godine.

Novu funkciju preuzeo je marta naredne, 2023. godine, kada je postao član Veća u Opštini Medijana u Nišu, zadužen za oblast socijale.

Oženjen je, otac troje dece.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: