Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 16. 5. 2023. @ 13:35

Tamara Milenković Kerković

Tamara Milenković Kerković

Tamara Milenković Kerković rođena je 28. januara 1965. godine u Nišu. Potpredsednica je Pokreta Dveri, narodna poslanica i redovna profesorka na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Osnovne studije završila je na Pravnom fakultetu u Nišu 1990. godine, magistar pravnih nauka postala je 1996. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je i doktorirala 2003. godine.

Nakon kratkog iskustva u advokaturi, kada je bila advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji “Domazet” 1992. godine, iste godine je počela da radi na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Radovna profesorka postala je 2014. godine i radi na Katedri za poslovno upravljanje. Predaje premete privredno pravo, pravo međunarodne trgovine, bankarsko pravo, pravo finansijskih institucija, pravo konkurencije EU i autonomno pravo trgovinskih ugovora.

Učestvovala je na ukupno 11 domaćih i međunarodnih projektima, kao predavač učestvovala je i na važnim skupovima, ima šest objavljenih knjiga i blizu sto objavljenih radova na srpskom i engleskom jeziku. Deset njenih radova i doktorska disertacija uvršteni su u zvaničnu bibliografiju Komisije Ujedinjenih nacija za pravo međunarodne trgovine.

Član je Udruženja pravnika Srbije, Udruženja pravnika u privredi Srbije, počasni član Udruženja žena preduzetnika Niša, član UO Surf, predsednik i potpredsednik GOPN, osnivač, poslovni partner i konsultant Centra za franšizing, današnjeg Centra za mala i srednja preduzeća. Sertifikovani je medijator i pravni konsultant više od deset domaćih i međunarodnih franšiznih sistema.

Milenković Kerković je izradila deo zakonskog teksta za ugovor o franšizingu i ugovor o faktoringu u prednacrtu Građanskog zakonika Srbije. Autor je teksta Zakletve diplomiranog ekonomiste u ceremonijalu svečane dodele diplome studentima Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Član Srpskog pokreta Dveri postala je septembra 2016. godine, a do tada nije bila ni u jednoj političkoj partiji. Predsednica je gradskog odbora Dveri Niš od aprila 2018. godine. Član je Glavnog odbora stranke i predsednik Saveta Dveri za socijalnu politiku, član je Predsedništva stranke i podpredsednica Dveri od 2019. godine.

Narodna je poslanica poslaničke grupe Srpski pokret Dveri - Patriotski blok, koju predvodi Boško Obradović. U Narodnoj skupštini je član Odbora za kulturu i informisanje, Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, kao i zamenik člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Njen prvi mandat potvrđen je 1. avgusta 2022. godine i dalje traje.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: