Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 11. 9. 2017. @ 11:44

Koalicija za Pirot |Pirot

Vladan Vasić

vladan-vasic.jpg

Rođen je 1971. godine u Pirotu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu 1996. godine.

Šest godina je radio u računskom centru IO "Prvi maj“, na poslovima sistem inženjera.

Magistrirao je 2003. na Ekonomskom fakultetu u Nišu na tezi: Koncept integralnog informacionog sistema sa osvrtom na Industriju odeće “Prvi maj” Pirot.

Od 2000. godine je odbornik u Skupštini Opštine Pirot, predsednik Upravnog odbora Fonda za stambeno solidarnu izgradnju i kratko u 2003. godini predsednik Izvršnog odbora grada.

U decembru 2003. godine postao je prvi neposredno izabrani predsednik Opštine Pirot i jedan od najmlađih predsednika u istoriji grada.

Na lokalnim izborima 2008. ponovo je izabran na tu funkciju.

U junu 2012. po treći put izabran za predsednika Opštine. Postaje i poslanik u Skupštini Srbije, ali zbog sukoba interesa, na koji je upozorila Agencija za borbu protiv korupcije, posle nekoliko meseci podneo je ostavku na to mesto.

Do sada je 3 puta zaredom biran u Upravni odbor Nacionalne koalicije za lokalni ekonomski razvoj (NALED), 2013, 2015. i 2017. godine.

Dugogodišnji je član predsedništva Skupštine Stalne konferencije opština i gradova (SKGO). Na toj poziciji je bio najpre od 2007. do 2011. godine, a zatim od 2013. godine danas.

Na izbornoj Skupštini URS-a maja 2013. izabran je za potpredsednika stranke, ali je posle raspada URS-a, aprila 2014. godine, objavio je da je ponovo aktivirana "Koalicija za Pirot".

Februara 2015. godine prisustvovao je osnivačkoj Skupštini Narodnog pokreta Srbije, ali tvrdi da je bio gost, a ne jedan od osnivača te partije.

Prema presudi Prekršajnog suda u Beloj Palanci kažnjen je za nenamensko trošenje novac iz budžeta od 40 miliona dinara u 2011. godini.

Nakon lokalnih izbora u aprilu 2016. godine, pošto je Pirot neposredno pre toga dobio status grada, izabran je za njegovog prvog Gradonačenilnika.

Oženjen je i otac je troje dece.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Zatvoriti je i pretvoriti u pešačku zonu i biciklističku stazu.

Saob ing Čitalac

Tekst: Još jedan udes u Knjaževačkoj - tamo gde je pre dva meseca poginuo pešak

Pronađite nas na: