Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 3. 5. 2020.

Vreme smrti

U vezi sa ovim je i strah od toga da zdravstveni sistem ne može da podnese toliki procenat obolelih. Sledi da su siromašnije zemlje, zbog tog straha, preuzele oštrije mere, koje su se do sada pokazale efikasnim u smislu minimizacije broja preminulih. No, da li je oštrina mera ključna u celoj ovoj priči?

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • qgo

    08:51 // 26. 4. 2020.

    VOleo bih da cujemo objasnjenje za ovu nelogicnost: virus se prosirio po drzavama Evrope, Amerike, Azije, Afrike, ima ga i u Australiji. Jedina zemlja gde se nije prosirio je Kina. Kako je to moguce? Ako je period inkubacije dug, nije moguce da bas nijedan zarazeni iz Vuhana (desetak miliona stanovnika!) nije putovao u neki drugi kineski grad pre nego sto je epidemija zvanicno otkrivena. Cudim!

    • tina

      10:31 // 27. 4. 2020.

      Odakle vam informacija da nema virusa nigde u Kini sem u Vuhanu?

  • Decak

    23:35 // 27. 4. 2020.

    Vrlo dobar clanak !
    Dodao bih nesto : Ovaj virus je toliko nepoznat i neuhvatljiv, da ni najveci strucnjaci jos uvek ne znaju tacno kako deluje, koliko traje, na koje sve nacine se prenosi, zasto su deca manje izlozena . . . Tako da su drzave, iznenadjene i nespremne, preduzele niz razlicitih (nekad i kontradiktornih) mera da bi sacuvale narod. Bilans tih mera cemo znati mnogo kasnije.

  • Marvin

    23:05 // 28. 4. 2020.

    Teza koju niste obradili je da su brojke, kako o umrlima tako i o zaraženima, na zapadu, u demokratskim zemljama realne ili značajno bliže realnosti nego u zemljama gde nema demokratije.

    • Decak

      18:13 // 29. 4. 2020.

      Tacno Marvine
      Ta teza vazi i van coronavirusa. Pogotovu za nasu vlast koja nam vrlo retko ili nikako ne polaze racune o prihodima i rashodima. Medju bezbroj primera navescu na pr sumu koju EU daja Srbiji za migrante. Nigde ni reci o tome.

  • Zika Jankovic

    12:25 // 4. 5. 2020.

    Ovom clanku nedostaje deo koji treba da obrazlozi zasto se podaci u autoritarnim zemljama kriju, i tek posle nekog vremena sazna prava istina, kao npr. u Kini. Mozda bi se onda izjednacili sa "bogatim" Zapadom. Dodajte to u tekst kada toliko hvalite "siromasni" Istok.
    I da, u Nemackoj je na dan 24.04. bilo 4879 umrlih, samo 4 je mladje od 60 godina. Pogledajte starosnu strukturu umrlih u Srbiji..

    • Aleksandar Mojašević

      13:49 // 4. 5. 2020.

      Poštovani Jankoviću,
      Ovo je kolumna, a ne (stručni) članak! Ne hvalim "toliko" nikog, samo iznosim opšte podatke o broju smrtnih slučajeva do sada i moj stav s tim u vezi. Podaci kazuju da je smrtnost GENERALNO viša na Zapadu. To ne može da se ospori bez obzira na brojne manipulacije podacima. Slovačka je na vrhu, a Belgija na dnu, a Srbija bliža Slovačkoj na kontinumu.
      Hvala na komentaru.
      Pozd

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: