Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 21. 5. 2020.

Bez juga Srbije imali bismo još bolji standard

brnabic Lapsus premijerus; foto: printscreen

Tako je nedavno premijerka Ana Brnabić izjavila “da bismo bez Vranja imali jedan od najboljih rezultata” u Srbiji na dnevnom nivou u borbi protiv korone. Bez želje da se premijerka razočara, ali mora da sazna jednu bolnu istinu - Vranje jeste deo Srbije. Sa sve svojim, nažalost, lošim rezultatima sa virusnom infekcijom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Decak

    17:06 // 22. 5. 2020.

    Veliki problem Srbije je sto su sva vlast, sva moc, sve ustanove i sva ministarstva koncentrisani u Beogradu. Danas, u doba opste povezanosti WEB mrezom, to je ne samo prevazidjeno, nego i pogubno za razvoj zemlje, jer Beograd sisa sav novac iz Srbije. Trebalo bi smanjiti odliv novca u Beograd

  • Decak

    12:30 // 21. 5. 2020.

    Odlican clanak !
    Pozdravljam autorov zakljucak : "Na nama je da menjamo ovu vlast dok ne nadjemo onu pravu". I pitam se : Kako je promeniti ?

    Za koga glasati kad u trci ucestvuje samo jedan konj ?
    U takvim uslovima, ja sam za bojkot.
    Ako neko ima bolji predlog, prihvatam !

  • El Baja

    09:27 // 23. 5. 2020.

    Bez AV i g. Brnabić i njihovih kleptokrata koji su na vladti, imali bismo dobar, dostojan čoveka, život. Srbija ne može da zaradi koliko vlast može da pokrade. A o tzv. stranim investitorima i da ne govorimo.

  • tigar

    13:33 // 21. 5. 2020.

    Ko jugom vlada? Oni! Oni kontrolisu vlast u opstinama i daju kap po kap da bi opstine radile nesto a ne da se razvijaju! Mi sa juga nemamo pravog borca za razvoj vec ti sto ih smatramo da se bore za nas idu im ko sluge.

  • Čudesni dribling

    14:09 // 21. 5. 2020.

    Bez AV-a i bulumente mu, imali bismo kakvu-takvu demokratiju i slobodu!

  • Nemanja

    20:56 // 21. 5. 2020.

    Moje mišljenje je da je ta sva zla od '89 do danas kriv beograd.ne srbija nego beograd.od beograda su svi pobegli i od beograda se svi brišu,abeograd uporno ponavlja da to nije zbog beograda nego zbog srba..treba da se otcepimo od beograda,pa da probamo,da vidimo,šta je istina..ja svakako mnogo više se kapiram i sa skopljancem,vranjancem,kikindjaninom,splićanom nego sa beograđaninom..da probamo

    • Niko

      08:07 // 22. 5. 2020.

      Nisam baš siguran da možeš da se kapiraš sa Kikinđaninom, ali dobro... Zašto biste se otcepljivali, Beograd ionako neće sa vama, tako da nema potrebe. Nevolja je što to što si rekao ne možeš da dokažeš, to je naklapanje. A vas će nesreća u gerontološkom centru pratiti još neko vreme. Vaš anahroni bahati mentalitet se pretopio u sns manir vladanja, nije bilo obrnuto. Ne mešaj uzrok i posledicu.

  • Sablja 2

    08:11 // 22. 5. 2020.

    Ta ,snishodljivost, zatucanost, zabokrecina ,margina t.j. palanacki mentalitet,koja dolazi sa Juga,prepravila je i ovaj,nekadasnji grad ! Dok je bilo SFRJ ,ovo je bio grad kosmopolita, grad kulture,umetnosti, sporta ...Nis je imao duh, privredu i bio uvazavan i u drugim Republikama ! Bio je grad pobratim sa Rijekom ! Dolaskom visestrancja,Nis je poceo da propada, pokazali smo da to nije za nas !

    • Nikola

      11:32 // 22. 5. 2020.

      Mi generalno kao narod imamo karakter kompleksaša. Uvek su nam drugi krivi. I onda imate to da su Nišu južnjaci krivi ili u Rijeci ne znam, slavonci krivi. Živeo sam pola života u Istri, pola u južnoj Srbiji. Do samog Niša (uprave) je kakav hoće da bude (red, čistoća, promet, gradnja). Svi južnjaci u Švajcarskoj kako misliš da se ponašaju? Pa tako kako im dozvole.

    • Super, samo...

      11:37 // 22. 5. 2020.

      Niš je bio isti kao što je i sada, okolni svet se promenio. A i da je bio "grad kosmopolita", šta bi to danas značilo... Ni Sablja 22 neće ništa promeniti. Podsećanje na prošlost i policajština nisu potrebne. Dobro ogledalo bi bilo od pomoći.

  • Niko

    16:57 // 21. 5. 2020.

    Zar se i problem nepoverenja između juga zemlje i njenog centra morao pretvoriti u tiradu za dokazivanje lojalnosti...Ovi sadašnji na vlasti nisu naterali one sa severa da ne vole jug.Tako je bilo i pre njih.Tako će biti i posle.Jug treba da svojim snagama radi na sebi.Umesto toga,južnjaci se podele pa se utrkuju u uzaludnom ulizivanju, jedni sns-u, drugi samoodbranama, karikaturistima itd isl.

  • Братимир Нешић

    10:03 // 27. 5. 2020.

    Jedan od najnerazvijenijih i sa opštinama koje su devastirane.

    Поштовани Александре, земљаче са југа,
    Нису наше општине са југа девастиране. Енглеска реч devasted се упорно погрешно преводи као девастиран. Тачан превод гласи: опустошен, разорен, поражен. Значи наше општине са југа су: ОПУСТОШЕНЕ, РАЗОРЕНЕ И ПОРАЖЕНЕ. НАЗОВИМО СТВАРИ И СИТУАЦИЈЕ ПРАВИМ ИМЕНОМ.

    • Zemljak

      12:20 // 28. 5. 2020.

      Vidiš, zemljak, pitaj te svoje zemljake zašto je kod njih toliko upropaštenog poljoprivednog zemljišta. Odgovori su uvek veoma živopisni, ali najčešće kažu da se ne isplati a i nije "nobles". Krkanluk zato jeste nobles, iako se takođe ne isplati. Okanite se samosažaljavenja kao u komadu sa pevanjem iz 19. veka i prihvatite se posla. Ne proizvodnje bumeranga i testova, nego ozbiljnog posla.

  • Лозарска Праскова

    12:44 // 21. 5. 2020.

    Премијерка је погрешила - али она често греши па то не треба да нас погађа.А,ако ће мо поштено,ЈУГ се у овом случају дебело обрукао.Прво старачки дом у Нишу а сад Врање - скоро половина умрлих у целој држави.Не смемо дозволити да нас нико вређа и понижава али морамо бити и самокритични и објективни - морамо много више прати руке а много мање се цмакати и кад треба и кад не треба-свадбе,рођендани .

    • Čudesni dribling

      16:49 // 21. 5. 2020.

      I neki očevi i majke često greše pa ih to ne pogađa, ali pogodi najnedužnije, njihove potomke koji imaju čudne logike, razmišljanja i stavove o životu!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: