Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 13. 7. 2015.

Boli nas uvo za kulturu

Da je kultura, nažalost, “poslednja rupa na svirali” izgleda da su ozbiljno shvatili i gradski oci Niša. Evo prođe već pola jula, a u gradu ništa od kulturnih manifestacija. Da je to tačno potvrđuju i mladi koji večeri u sveopštoj besparici provode na keju, uz limenku piva i gitaru, za one koji su imali novca da je kupe i naučili da sviraju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Aleksandar

    12:34 // 13. 7. 2015.

    Imenjace, delim tvoje navode. Ali bih dodao i vecinsku nezainteresovanost stanovnistva ove palanke, a pre svega mladih! Jer sam svedok upravo kao posetilac retkih kulturnih desavanja koji su bili besplatni. Tu pre svega mislim na ceste projekcije evropskih filmova, dokumentarnih, animiranih... Jedva se skupe 20-30-ak zainteresovanih. Bilo je i drugih kulturnih desavanja sa ocajnim posetama...

  • ***

    12:50 // 13. 7. 2015.

    Pa ovi iz gradske vlasti(cast izuzecima),nisu ni Bukvar procitali.Kultura - nepoznata rec.

  • Aleksandar

    12:52 // 13. 7. 2015.

    Poslednjih 25 godina horske svecanosti (zbog kojih je i podignuta letnja pozornica) posete 300-500 ljudi po danu, ali su svakoga dana gotovo isti ljubitelji a karte su bile po danu 100 din nekada i nize. Tako su se horske danas i pretvorile u gotovo nebitno desavanje.Ima jos primera o nezainteresovanosti ovdasnjeg stanovnistva(pre svega mladih) za kluturna desavanja.Jer potreba stvara pritisak,ali

  • Aleksandar

    12:59 // 13. 7. 2015.

    Ili primer koji pozdravljam, pritisak zbog pokusaja zatrpavanja bazilike! A sta je sa iskpinama u tvrdjavi na kojoj je staza, kafic? Eto ispred nosa gradskim institucijama, gde je tu pritisak? Znam licemerno palanacko stanovnistvo, da se nekom ne zameri,a lako je tamo za baziliku daleko od ociju...Vi,Juzne vesti zanimate se sa pravom za sramno nisko Npozoriste,a jel zaposleni(ne samo glumci)cute!

  • Violončelista Magdalena, SO

    14:40 // 13. 7. 2015.

    Mogao bi načelnik Uprave za kulturu Nebojša Stefanović da ponudi onaj "Stenvej". Nisu građani Niša zaboravili aferu sa klavirom.

  • shaft

    17:09 // 13. 7. 2015.

    Odlicni komentari!Nepismeni su Gradski oci da bi nesto organizovali,pa jos kad nemaju vajdu-eto leta 2015.Aleksandar lepo kaze,nismo ni mi bolji,nije kultura samo besplatni rock koncerti,i ono malo sadrzaja slabo je poseceno!Malo je jedan svetski Nisville...Siguran sam da bi Nemanja Radulovic, Nenad Vasilic,Dimke,Desko glumac,Dragana Moles... dosli u rodni grad za dz.i promovisali kulturno leto!

  • Dragan Arandjelović

    07:58 // 15. 7. 2015.

    U pravu si Aleksandre, samo fali informacija da od 18. jula počinje ''Medijana kulturno leto'' u parku Sv.Save sa izuzetno bogatim programom - za sve sugradjane po nešto - od Orthodox Celts-a do Filharmonije mladih . A mediji su tu da informišu gradjane. Zašto to ne rade, e to je pravo pitanje.

    • Aleksandar Stankov

      10:05 // 15. 7. 2015.

      Poštovani gospodine Aranđeloviću,

      Ne bi bilo loše da Vi u Opštini Medijana organizujete jednu konferenciju za medije i da podsetite na organizaciju kulturnog leta. Što se JV tiče, mi ćemo sigurno informisati javnost o "Medijaninom kulturnom letu" kao i svake godine. I pored toga, generalni stav da vas/nas boli uvo za kulturu se ne menja, jer "jedna lasta ne čini proleće".

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: