Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 18. 6. 2020.

Bolna istina za naprednjake - Vučić ne učestvuje na ovim izborima

vučić
Vučić kao predsednik države ili stranke? Ili je to postalo isto?; foto: Vanja Keser
Autor

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

Iako je cela kampanja bila usmerena ka lideru SNS Aleksandru Vučiću, on neće učestvovati na izborima i oni koji glasaju neće ga videti na listićima u nedelju. Osim u nazivu liste.

Da je ispoštovao Ustav kao njegov prethodnik Tomislav Nikolić i odrekao se stranačke funkcije po preuzimanju dužnosti predsednika, ne bi ga bilo ni tu.

Možda ova informacija mnogima koji poznaju politički i izborni sistem deluje smešno, ali verujem da ima simpatizera SNS koje će ovo saznanje razočarati.

Naprednjaci su čitavu kampanju za parlamentarne i lokalne izbore ukrasili Vučićevim likom i delom, ali su tako, svesno ili ne, zapravo obmanuli birače. Vučić na ovim izborima ne učestvuje jer je već na funkciji predsednika države. Građani neće birati njega, već Nedimovića, Rističevića, Orlića i armiju njima nepoznatih imena.

Na lokalu su ta imena još nepoznatija. Oni koji su poznati, uglavnom nisu po dobrom, jer su u vlasti već 8 godina i njihov rad je svima dobro poznat. Da je tako potvrđuje i odluka stranke da oni svojim imenom i prezimenom ne budu potpisani u nazivu liste i da tako traže poverenje od svojih komšija za još 4 godine mandata.

Igra se na sigurnu kartu, ali sa opasnim posledicama koje se ogledaju u potencijalnom ustoličavanju autokratskog režima nakon 21. juna.

Sa druge strane, to pokazuje i slabosti SNS i njihovu samosvest o realnoj snazi partije. Za to ne treba konsultovati agencije, trebalo bi samo odgovoriti na jednostavno pitanje - koliko ljudi bi podržalo SNS da on nema Vučićevo lice?

Dok Vučić tvrdi da je kampanja najčistija i tek sinoć je na RTS-u zvanično govorio ispred stranke, protivzakonita funkcionerska kampanja je u ovom izbornom procesu doživela pravu ekspanziju.

Od ukidanja vanrednog stanja Vučić nije stao i svakog dana je, naravno kao predsednik države, nešto otvarao ili neke radove na nečemu započinjao. Sve uživo na ružičastim televizijama. Vozio se helikopterom po Bugarskoj i peo na kulu Beograda na vodi. U Nišu je otvorio Naučno-tehnološki park, ali samo za kamere, jer će on početi da radi tek u avgustu. Kada je otišao, otišlo je i cveće.

Ni Vlada nije stala. Ministri su svakog dana bili u drugom gradu. Naravno, kao ministri, a ne predstavnici stranke. I njihova agenda je bila "u Srbiji je sve najbolje", a država i SNS su izjednačeni u telefonskim anketama naprednjaka koje nisu zaobišle nijednog građanina. Ministar za socijalu Zoran Đorđević stigao je do Svrljiga, a leskovačko selo Kukulovce je dobilo asfalt nakon što je proglasilo bojkot zbog neispunjenih asfaltnih obećanja.

I sad da izađete i da glasate - rekao im je direktor Puteva Srbije.

“Asfalt kampanja" traje neprekidno. U Nišu nema mašine koja nije u pogonu, a ulice se maltene asfaltiraju od danas za sutra. Sada sve može. Čak je i inspektor Blagotić, posle 5 godina pravnog šikaniranja, vraćen na posao. Tako će biti do 21. juna, a posle opet po starom - "škode", odbori, nabavke, fotelje i odela.

Spotovi SNS-a se smenjuju kao na traci na svim medijima, dok se bojkotaški zabranjuju. Vučić se obraća radnicima, seljacima, IT-jevcima. Zloupotrebljava se situacija sa koronom i ta borba se pripisuje stranci. Zloupotrebljavaju se lekari koji učestvuju u tome. Autobusi sa naprednjačkim obeležjima kruže gradom, deli se promo materijal i na semaforima, a negde je dostupan i glasački "antikorona" paket sa asepsolom, maskom i rukavicama sa logoom "Za našu decu".

U jednom od naprednjačkih spotova one koji ne glasaju možda, kako kažu, pojede dinosaurus. Ali neće, jer oni su zaista izumrli.

Može jedino da im naškodi korona, jer ona, nažalost, nije izumrla. Dosta je "živahna" i voli gužve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    15:45 // 22. 6. 2020.

    Sada su shvatili sa kolikom "vecinom"su dobili izbore.Ipak je narod u vecini a ne sns.Mislim da su pobednici pokisli,Dacic jos vise,jedino Sapa bas srecan.Najzad ,valjda,nema vise tog DJilasa i kompanije za smetnju ili ce pokusati i njih da uvuku,makar da potpisu ono oko cega predsednik,ali kojih dradjana,izaslo oko 48%, godinama sam bez bilo cije saglasnosti pregovara.Neka sada sam potpisuje.

  • Sloba

    10:37 // 21. 6. 2020.

    Lista se zove "Аleksnadar Vucic - Za nasu decu". Prema tome ne ucestvuje SNS. Autor se malo zaigrao, ali rezulatat ce biti isti.

  • Milan

    17:15 // 19. 6. 2020.

    Što bi naš narod reko NIJE ŠIJA...NEGO VRAT Hahahaha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: