Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:00, 18. 12. 2015.

Centralizacija

Dokle ćemo da slušamo o Beogradu i “ostatku Srbije” kako neki vole da kažu? Dokle ćemo da slušamo o Beogradu kao da je to posebna država, posebna planeta?

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    13:25 // 18. 12. 2015.

    U teoriji se apsolutno slažem sa autorom. U normalnom društvu, lokal bi trebalo da upravlja najvećim delom sredstava prikupljenih na sopstvenoj teritoriji.

    Međutim, u srpskoj političkoj realnosti, centralizacija je logična, pa i poželjna. Lokal je takvo leglo nesposobnosti i korupcije, da bi bilo neodgovorno od strane centralne vlasti da takvom lokalu prepusti samostalno odlučivanje.

  • shaft

    07:28 // 19. 12. 2015.

    Nista novo nije receno,samo navodjenje primera favorizovanja Bgd-a,kojih ima svakodnevno i u medijima i zivotu!Tanko za kolumnu,za novinara,a pogotovu urednika-mora da se uci!

    • o, evo nama dežurnog pljuvača

      17:16 // 19. 12. 2015.

      Šta Vam sada nije po volji?!Lepo je primetio da je sve više automobila sa BG tablama koji ne vide BG asfalt,nego prave kolotrage i rupe na našem,niškom,asfaltu,a pune budžet grada Niša.Ako se ne varam,2012-te je jedan odbornik podneo amandman da se kola koja abaju niški asfalt registruju u Nišu,ali nije prihvaćen od ove vladajuće većine.Nema razloga da vozila Filip Morisa, Jugoistoka, Imleka i dr.

    • firmi koji na jugu

      17:16 // 19. 12. 2015.

      ostvaruju profit pune beogradsku kasu.Nema razloga da se ne naplati EPSu što je poboo bandere na našem zemljištu,razvukao žice preko našeg zemljišta,postavio trafoe na našem zemljištu i ostvaruje profit od svega toga ne naplatimo korišćenje tog istog zemljišta i vreme je da se to jasno i glasno kaže.Da li Vama smeta što je urednik jednog niškog portala imao hrabrost da pobroji mnoge nepravilnosti?

    • da li je Vama

      17:16 // 19. 12. 2015.

      bitnije da nekog popljujete ili da kritički prokomentarišete što je napisao,izgovorio? Mislite li da je u redu da vlasnici firmi sa juga moraju da pale kola,plaćaju benzin,putarinu i troše novac da bi u Beogradu podneli zahtev za ceo jedan papir,a nakon par dana da sve to ponavljaju i idu da podignu potreban dokument,jer eto,urednik je tanak,vlasnici su robovlasnici,samo su dežurni kritičari OK?

    • smatrate li

      17:16 // 19. 12. 2015.

      da treba da plaćamo taksu za RTV koju uopšte ne možemo da pratimo ili za RTS koja za "ostatak Srbije" ima čitavu jednu jedinu informativnu emisiju "Ovo je Srbija",koja ide od dvanaest do podne,baš kada su svi na poslu i niko je i ne gleda?!Da li je i koliko,po Vama,loše što urednik Južnih vesti poreće ovu bitnu temu?Valjda nije bitno ko je pokrenuo, nego je bitnije da podržimo sve što je dobro?!

  • shaft

    19:40 // 20. 12. 2015.

    Cemu nervoza i teske reci,opusti se malo!Tema je izandjala jer se samo prica,a Bgd ne haje.Poslanici iz Nisa nikad nisu bili lokal-patriote,Nis nema lobi i sluzi za podsmeh!Sta tu nije tacno?Ne pljujem po uredniku,vec mislim da mladic mora jos da se edukuje da bi vodio politicku rubriku i ja mu zelim uspeh!

  • Južna Pruga

    12:07 // 24. 12. 2015.

    Južna Pruga moli južnjačke funkcionere svih nivoa, posebno iz Niša, da prilikom svojih javnih istupanja govore o interesima juga Srbije u celini a ne samo (sebično) o interesima Niša.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: