Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 9. 4. 2020.

Crtanje mete novinarima u vanrednom stanju

brnabic Zaigrala se politike; foto: flickr.com

Svesno ili ne, premijerka je nacrtala metu svakom novinaru koji na redovnim i neredovnim konferencijama za medije u toku vanrednog stanja postavi pitanje koje se ne sviđa vrhu vlasti i koje ima kritički ton prema onome što rade. Koliko je takva retorika opasna vidi se najčešće na društvenim mrežama gde postoji čitav korpus ljudi, neki su botovi, a neki su stvarni, koji veruju u te “izdajničke” priče i koji novinarima upućuju najgore uvrede, a neretko i pretnje. Šta ćemo ako se to nasilje prelije na ulicu? Ko će da odgovara za krvave novinarske glave?

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Dzamutka

    07:13 // 11. 4. 2020.

    A,evo ga "drzavni bot" Dragan Sabac,pocinje opet sa sejanjem mrznje!
    Propadose vam protesti protiv Zelenovica, Twiter vas obrisa a tvoje komentare ovde svi minusiraju ! Glupouporan si i podmukao,al blizi vam se kraj !

  • Mrmot

    18:20 // 9. 4. 2020.

    Lažne vesti koje guraju neke novine se nigde u svetu ne tolerišu za vreme vanrednog stanja. Tu ništa nije nenormalno ni čudno.

    • JA

      23:19 // 9. 4. 2020.

      Sta je sa Vucucevicem?! SRAM VAS BILO koliko se pravite ludi na stetu ZEMLJE a u korist coveka koji 1 dan radnog staza van politike nema!!!

  • AV

    22:09 // 11. 4. 2020.

    Aco, mlad si čovek, pa misliš da možeš svašta da gledaš. Misli malo i na svoju mentalnu higinu. Ona je uslov mentalnog zdravlja. Bagateliši "Ćirilicu" i druge rasturače koještarija i javnog smeća. Prave borbe tek stižu - čuvaj snagu. Trebaće.

  • Milica

    16:23 // 9. 4. 2020.

    Ono što je toliko očigledno da neki pokušavaju da lažima stvore sliku da neko crta mete novinarima, je jedna notorna laž, ali je istina da toliko ima zlih jezika i ljubomore imamo na pretek.Ana Brnabić im argumentovano i odgovorno da odgovor da toga nema i savesno radi svoj posao. Tako da rezultati rada Vlade govore više od reči.

  • Sasa

    12:38 // 9. 4. 2020.

    Cak i u ovakvoj situaciji mora postajati sloboda medija, i svako ima prava da pita ono sto ga zanima, premijerka je verovatno mislila da novinari ne bi trebalo da koriste situaciju da bi napadali vlast, jer stvarno nije prilika za to, i oni cine sve sto mogu.

    • Dragan Šabac

      18:53 // 9. 4. 2020.

      @Sasa: U pravu ste,NOVINARI imaju značajnu kontrolnu dužnost, da postave prava pitanja i objavljuju prave vesti u odnosu na „NOVINARE“ koji svojim pisanjem šire neispravne vesti. To se odnosilo na „NOVINARKU“ Nove S koja je svoj tekst bazirala na „proverenoj“ informaciji o stanju u KCV koju nije želela da proveri i pita upravu KCV, a njeno pisanje je odmah demantovano,čak je Rojters to demantovao.

  • DejanM

    13:19 // 9. 4. 2020.

    Apsolutno se slažem sa Anom Brnabić.

  • rada

    13:25 // 9. 4. 2020.

    Preterujete.

  • sasa

    13:20 // 9. 4. 2020.

    Pitam se cemu ovi sarkasticni napadi na Anu? Ocigledno da zlih jezika i ljubomore imamo na pretek.Samo nek oni napadaju,Ana odgovorno i savesno radi svoj posao.Rezultati govore vise od reci

  • Žika

    12:48 // 14. 4. 2020.

    Drugar, kako bi zvučalo ako bi ono malo novinara iz srpske redakcije Sputnjika rekli da su oni jedino nezavisno glasilo u Srbiji... Zvučalo bi malo bedasto, ili? Nema ničeg, ama baš ničeg lošeg u tome da jedan deo srpske medijske scene finansiraju zapadne vlade. Svi uključeni nalaze svoj interes u tome. I šta je tu loše? A građanska svest i slična opravdanja, bilo je smešno i pre 25 godina.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: