Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 21. 8. 2018.

Nišlije nisu u domenu gradonačelnika Niša

Autor

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

Navikli smo da gradonačelnik Niša Darko Bulatović svoje bivstvovanje u fotelji prvog čoveka grada stalno pripisuje Bogu. Znamo da saradnike bira “po Lombrozu”, da mu je Srpska napredna stranka ljubav i da mirno stoji dok mu predsednik stranke Aleksandar Vučić viče u centru Niša, a onda Politici kaže kako je predsednik bio u pravu.

Samo, ne znam zašto je protiv svojih građana?

Naime, Grad Niš već više od godinu dana kasni sa usvajanjem Lokalnog antikorupcijskog plana - LAP-a, iz kojeg bi trebalo da se izrodi Lokalni antikorupcijski forum - LAF, telo koje bi trebalo da bude prva kontrola trošenja para svih građana Niša koje se nalaze u gradskoj kasi. I LAP i LAF bi trebalo da spreče korupciju i zloupotrebe u javnom sektoru, koje se negativno odražavaju na sve Nišlije i čitav grad.

Predsedavajaći Radnog tima koji se time bavi je upravo gradonačelnik Bulatović. Međutim, on gotovo da nije održao nijedan sastanak tog tima. Ostali članovi i ne znaju dokle se stiglo sa tim poslom, pa nije ni čudo što se kasni već više od godinu dana.

Na pitanja novinara o ovoj temi, u Kabinetu gradonačelnika su rekli da “to nije u domenu” prvog čoveka Niša.

Novinari Južnih vesti su prošle nedelje otkrili da je firma koja “krpi” niške ulice založila svoje ugovore sa Gradom kod banke i trgovinske radnje, kako joj poverioci kojima duguje pare ne bi blokirali račun. Nezadovoljstvo radom te građevinske firme izrazio je i direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović. Dakle, zbog njihovog lošeg rada Nišlije voze po rupama, a pare građana iz gradske kase, namenjene upravo saniranju ulica, završavaju na računima prodavnica i banaka, umesto na računima građevinskih firmi.

Da ne podsećamo da poznanstvo direktora te firme koja “krpi” rupe i niškog gradonačelnika datira od davnih dana, o čemu svedoče i pojedine slike iz kafana.

Šta mislite koji je bio odgovor gradonačelnika na sve ovo?

To pitanje je iz domena poslovanja privatnih preduzeća - rekao je Bulatović.

Ono što je možda još važnije, Niš je na mapi gradova Srbije u kojem su noću vozila gorela političarima, policajcima i biznismenima.

Od novembra prošle godine to je, čini se, postala praksa za razračunavanje između suprotstavljenih strana. Nismo ni očekivali da će posle najnovijih paljenja gradonačelnik sam da se obrati uplašenim Nišlijama na tu temu, ali je zato na novinarsko pitanje odgovorio da je to “posao državnih organa” i da ga o tome informiše načelnik niške policije.

Ipak, tabloidne naslove o navodnom pozivanju dela opozicije na puč ili državni udar i navodne pretnje predsedniku Srbije, niški gradonačelnik je mnogo konkretnije komentarisao. Pretećim tonom (velika slova na društvenim mrežama) pozvao je državne organe da se time “što pre pozabave”.

Tako je prvi čovek Niša, u samo nedelju dana, pokazao da Nišlije baš i nisu u njegovom domenu, jer ga očigledno ne brine puno kako se troše njihove pare, kakve su ulice kojima voze, koga oni plaćaju da im ulice sređuje i koliko im je bezbednost zapravo ugrožena paljenjem automobila po gradu.

Bitnija mu je, po svemu sudeći, Vučićeva bezbednost "ugrožena" navodnim pretnjama plasiranim kroz prorežimske tabloide.

Tim potezima je zapravo pokazao ono što govore mnogi naprednjaci - da su oni vojnici partije, koji su izgleda zalutali na javne funkcije. Sada im tamo neki građani prave probleme u realizaciji partijskih ideja i naređenja tražeći kontrolu trošenja para, bezbedan grad i ulice bez rupa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miroslav

    17:28 // 4. 12. 2018.

    Nema nam spasa
    Kukavice se junače na slabijima.A da li se sećate pre godinu dana kako ga je u hodu njegov idol AV ućutkao,pa je sago glavu do zemlje.Takva nam je struktura ličnosti većine vučićevih podskutaša. A naš
    Narod je sličan afričkim crncima-ćuti i stenje.

  • Nenad Petrovic

    08:50 // 22. 8. 2018.

    Bravo, odlican tekst. Ovo ulizistvo stvarno nije bilo ni kod druga Tita.

  • Tivat

    07:41 // 22. 8. 2018.

    Covek promenio naocare,nikako da ih namesti,popravlja ih,pipka pa mu to ometa koncetraciju!Inace,lom bi napravio,sa sve onog Janica.
    Vanserijsko uvlacenje Vucicu,po Lambrozu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: