Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:10, 5. 4. 2019.

Ograničeni opozicionari

Autor

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

  • Sistematizacija u JKP Naissusu je pitanje za rukovodstvo JKP Naissus kao i druge organe lokalne samouprave odnosno grada Niša i organa Republike Srbije.

Kada bismo samo ovako, bez potpisa i objašnjenja, čitali gornju rečenicu mogli bismo da zaključimo da je deo Statuta niškog Javnog komunalnog preduzeća Naissus. Ili da ju je izgovorio direktor ili eventualno PR ovog preduzeća.

Međutim, stvarnost je malo drugačija. To je zapravo izjava predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miodraga Stankovića, njegov komentar na potencijalno štelovanje sistematizacije i nerealne odluke o stručnoj spremi u niškom Vodovodu.

Jedan opozicioni lider, koji petkom šeta za promene i postavlja selfije maltene sa svim govornicima koji dolaze iz Beograda, daje komentar u stilu zaposlenog u ovom preduzeću. Bez trunke kritike ili sumnje.

Zašto?

Pa zato što on i jeste zaposlen u ovom preduzeću. I to je legitimno. Ali ako već ne sme da kritikuje i javno preduzeće u kojem radi, onda nije legitimno da sebe promoviše u opozicionara.

Jednostavno je ograničen. Ograničen radnim mestom i brigom za egzistenciju.

To je s jedne strane razumljivo i opravdano. Kako se aktuelna vlast razračunava sa neistomišljenicima, razloga za brigu ima puno.

Samo, sa takvim političkim (ne)delovanjem teško da neko može da bude prvi među opozicionarima. To se ne dokazuje selfijima, a ovakve izjave pomalo podsećaju i na sindrom kukavičjeg jajeta.

Nije pošteno ni prema onima koji su iz iste stranke, iz istog Saveza, a koji se u Beogradu guraju sa oklopljenim policajcima i gutaju suzavac.

Povrh svega nije fer prema građanima koji su za promene i koji iz petka u petak šetaju niškim ulicama i možda veruju da baš DS treba da donese te promene.

Stanković, nažalost, nije jedini niški opozicionar kojeg u nekom trenutku radno mesto može da ograniči u političkom delovanju. Mnogi su ili u javnim preduzećima ili zavise na neki način od gradskih para.

Od Baneta Jovanovića (Direkcija za izgradnju grada), Dragoslava Ćirkovića (EPS), dr Saše Živića (Klinički centar) do Srđana Nonića, čiji se sportski klub finansira iz budžeta grada i Dejana Petkovića koji tesno sarađuje sa Narodnim pozorištem i zaposlen je u Privrednoj komori. Ima ih naravno još.

I sve je to u redu. Od nečega mora da se živi. Suštinski se radi o spremnosti i hrabrosti da se zastupaju političke ideje suprotne onim idejama koje dolaze iz ruke koja te hrani.

Naravno i od toga na koje sve posledice zarad promena je neko spreman. Zarad kreiranja drugačijeg sistema.

U tom grmu leži opozicionar.

Ko iz tog grma nije, bolje da sve što se događa posmatra kao građanin, da podrži ili ne, a da palicu predvodnika promena prepusti nekom drugom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JA

    09:36 // 8. 4. 2019.

    He znam kako ste Monica stavili u to drustvo - ako neko stalno prica o onome sto ne valja u gradu - to je on!

  • Tivat

    21:50 // 5. 4. 2019.

    Aleksandre,minoran je to politicar,da mu se posvecuje tolika paznja!
    Demokratska stagnira sa njim na celu,na skupstinskim zasedanjima neinventivan,stranka nema akcije,tribine...
    Nedovoljno je da se u drugom gradu u Srbije,izadje tri puta godisnje ispred
    Kalce i caska sa gradjanima!

  • Milan

    17:35 // 5. 4. 2019.

    Petković i dalje radi u privrednoj komori, Radmila Popović u domu zdravlja i ne sme da zucne od Jerkana.... Niko od njih nije opozicija, svi su samo paušalisti

    • siki

      18:48 // 7. 4. 2019.

      Manitaške, ti li si?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: