Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 14. 5. 2020.

Parkom protiv zagađenog vazduha

park Park umesto smetlišta; foto: A. S.

Ne mogu svi da žive u centru. Pogledajte na šta nam liči Šećer mala. Ima dovoljno prostora za nova naselja na sve 4 strane Niša. Grad postaje grad kada i ako se širi, a ne kada se gužvamo u kvartovima koji su već bili tesni i generacijama pre nas.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Niko

    11:26 // 14. 5. 2020.

    Zašto takav odnos prema zelenilu? A koji to seljak, a u Nišu gotovo da niko drugi ne stanuje, voli zelenilo, prirodu... Ovo nije podsmevanje ni grdnja. Seljak je u grad pobegao upravo od sveg tog zelenila. Znam koliko je ovo banalno ali uvek treba iznova da se kaže. Tog seljaka niko nije ni pokušavao da nečemu nauči. Konstantinovićevi izlivi gađenja definitivno nisu koristili.

    • ZJN je jasan, nema pogodbe sa gradskim urbanizmom

      08:08 // 15. 5. 2020.

      Naši gradski urbanisti dobijaju posao izrade planova uz gaženje ZJN i onda se divlja. Nikada manje nišlija u Nišu, a zaposeda se svaki međuprostor između zgrada za nove zgrade, dok stanovi u starim zvrje prazni. Kod nas se ne ruše trošne zgrade da bi na njihovom mestu nikle nove, ali se sa izuzetnim zadovoljstvom seku stabla i betoniraju zelene površine između zgrada. Nema bolje klime od drvoreda.

    • ZJN je jasan, ali se u Nišu krši nekažnjeno

      08:08 // 15. 5. 2020.

      Niš je grad u kome su mnogi drvoredi ubijeni, a oni su naša pluća i naša klima. To gradski urbanisti ne shvataju, pa kakvi su im planovi, zakav nam je grad.
      Početkom maja iz toplane jug kuljao je crni dim, a tamogde postoji gradska gasovodna mreža ljudi, koji imaju pristojne prihode, ne mogu da se odviknu od ložačenja na drva i ugalj. Ne shvataju da time ubijaju svoju decu, unučad, sugrađane.

    • ZJN je jasan, a novinari mogu da prepitaju gradske urbaniste šta rade

      08:09 // 15. 5. 2020.

      Ako ne žele da rade u sopstvenu, korist svoje dece, unučadi, svojih sugrađana, onda bi poslovi koji dobijaju uz kršenje ZJN trebalo da se dodeljuju putem javne nabavke.
      Planirati betoniranje zelenih površina je nehumano, ubistveno, jer je to nezdravo za decu, hronične bolesnike, starije i ostale stanovnike grada iz koga se naša deca ubrzano iseljavaju.
      Zbog čega Niš ne bi postao zeleni grad?

  • xyz

    11:08 // 14. 5. 2020.

    Lepo mesto za jednu omanju zgradu..

  • Vladimir Markovic

    11:26 // 14. 5. 2020.

    Kao mala pomoc nadleznima.
    Mozda bi mogli da stupe u kontakt sa arhitektonskim fakultetom
    da im studenti urade kao vezbu iz pejzazistike oblikovanje parkica.
    Zelene povrsine mogu takodje da izgledaju lepo, a i ne bi kostalo vise.

  • Komšija

    00:27 // 15. 5. 2020.

    Tacno je da je to bio predlog stanara tog kvarta. Iskreno bili smo ubedjeni da nece ispuniti dato obecanje, ali su nas demantovali. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali, ali ne želim nikoga da imenujem da sve ovo ne bude ispolitizovano.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: