Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 7. 3. 2019.

Univerzitetska monarhija i akademske poruke

Niš je svojevrsni grad paradoksa - imamo najpoznatiji džez festival u Srbiji, a nemamo klasičan džez klub u gradu, ponosimo se Konstantinom, a nemamo njegov spomenik, poklonimo aerodrom, pa predlažemo letove, konačno dobijemo Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti, a izgubimo akademsku zajednicu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • profesor 1 od 5

    10:49 // 7. 3. 2019.

    Akademska zajednica? Kada sam na jednom fakultetu konkurisao za asistenta, predsednik komisije (akademik) me pozove i "ubedi" da povucem prijavu.
    Konkurisao sam na drugom fakultetu, dve godine su cutali i onda bez objasnjenja vratili dokumenta. Na trecem fakultetu su urgirali da dobijem vojni poziv i ponistili konkurs. Tek na cetvrtom su me primili jer sem mene niko drugi se nije prijavio. Cirkus

    • Vukica Jovanovic

      19:29 // 12. 3. 2019.

      Malo nam autošovinističkih bajki, nego ga i ti, mladi čoveče, domišljaš i izmišljaš!?

  • Vesna

    16:51 // 7. 3. 2019.

    Procitala sam ovaj tekst i mislim se koja je njegova poruka? Sve nesto generalno i opste floskule koje svi znamo. Reagujem na ovo jer sam i sama pre 15ak godina bila u grupi "obrazovani mladi koji su napustili Nis i Srbiju". Ovo je trebalo da bude ozbiljna kritika, sa direktnim primerima. Ovako je napisan jos samo jedan bla-bla tekst koji je mogao da ostane i nenapisan. Pozdrav iz daleka

  • Tivat

    18:54 // 8. 3. 2019.

    Momce, dzaba vam je da ste u pravu, ovaj grad je ogromna margina i zabokrecina i oni sto znaju da ste u pravu, omedjeni sujetom, ne zele da vam daju za pravo, jer, pobogu i oni isto misle, al ne smeju da se eksponiraju!
    Vecina akademske zajednice razmislja iz stomaka i gleda da napuni svoj dzep i utne se u vladajuce strukture!
    Samo napred, svaka vam je kolumna sve bolja i bolja!

  • Poznavalac, opet

    21:05 // 8. 3. 2019.

    Tekst je dobar ali kao uvod za tematsku raspravu, nepotrebnu jer se, načelno, sve zna. Ako je autor novinar i urednik a ne bloger, u tekstu mora da se kaže ko, šta, gde, kada, kako... ali je tu potrebna ona stvar, za istraživačko novinarstvo. Više puta sam poručivao: ISTRAŽITI I SAOPŠTITI, npr., koliko dece profesora radi na GAF (ima i dobrih), na kojim predmetima, kakva je praksa u svetu, itd.

    • qgo

      07:08 // 9. 3. 2019.

      ZAsto ISTRAŽITI I SAOPŠTITI koliko dece profesora radi na GAF? Sta ti imas protiv Medicinskog, Ekonomskog, PMF... Valjda su i ti fakulteti zasluzili da se pomenu u novinama. Cisto da znamo ko je zaposlio decu, ko zenu, ko sestru, ko rodjake, ko svalerku...

  • Н. Правдић

    18:49 // 12. 3. 2019.

    Наглашавам! Огранак САНУ у Нишу никога од корумпираних декана, ректора и професора Универзитета у Нишу никада није предлагао за било какво унапређење. О свему томе има изразито критичан став. Зато Вас молим, млади човече, да не износите такве нетачне информације и тиме компормитујете ову часну институцију.

    • Aleksandar Stankov

      14:03 // 13. 3. 2019.

      Poštovani gospodine Pravdiću,

      Pre kritike teksta pročitajte izjave predsednika Ogranka SANU, pa Vaše stavove ukrstite sa njim.

      Evo i članka - https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Niski-Ogranak-SANU-za-akademike-predlozio-korumpirane-profesore.sr.html

      P. S. Pisanje o kompromitovanju, nije kompromitovanje.

      Svako dobro i hvala na čitanju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: