Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 20. 3. 2017.

Vukoviću, hvala ti

Autor

Urednik informativnog sadržaja Južnih vesti.

Dobitnik nagrade "Slađana Veljković" za uređivački rad.

Prošle nedelje niška Skupština odlučila je da se “zahvali na saradnji” Ivanu Vukoviću, koji je prethodne tri i po godine, ispostavilo se nelegalno, bio direktor niškog teatra. Novinari Južnih vesti od prvog dana ukazivali na sve nezakonitosti u imenovanju pomenutog za direktora Narodnog pozorišta, ali eto, neka zvanična institucija je to pečatirala tek nakon što je Vuković izgurao skoro ceo mandat.

Prođoše tri i po godine, a sećam se kao da je juče bilo, kako ga je te 2013. godine "branio" Radoslav Lale Pavlović, savetnik za kulturu predsednika Srbije Tomislva Nikolića. Na pitanja o Vukovićevom imenovanju i na pitanja koliko košta predstava "Konstantin", odgovarao je sa: "Tomislav Nikolić je predsednik Srbije i izabran je na demokratskim izborima 2012. godine". Šta god smo ga pitali, on je samo to ponavljao. Na kraju smo odustali. Koliko je koštao "Konstantin" mislim da ni danas niko sa sigurnošću ne može da kaže, ali Vuković ode.

Da razjasnimo stvari, ne zahvaljujem mu se ja ovde na svemu što je uradio u Narodnom pozorištu. Da li je to dobro ili loše, nisam najkompetentniji da ocenim. To će da kažu neki drugi, stručniji. Lepa je inicijativa za malu scenu. To pozdravljam.

Ovde mu se zahvaljujem što nam je svima pokazao besmislenost institucija u Srbiji i na primeru svog zaposlenja pokazao da država ne postoji. Dugo te ideje provejavaju u narodu, a ako nekom do sada nisu bile jasne, slučaj Vuković je to ogolio do srži. Hvala mu na tome.

Vukoviću, hvala ti što si pokazao da je danas stranka jača od države.

Hvala ti i što si nam pokazao da u Nišu nemamo funkcionere, nego partijske poslušnike, koji su spremni da žrtvuju sve kako bi ispunili partijski zadatak. Koji su spremni da pogaze i lični itengritet, raniju slavu, interes Grada i sve za šta ih je narod glasao, kako bi pokazali svoju odanost partiji.

Vukoviću, hvala ti što si svojim primerom pokazao da je moguće urušiti svaku instituciju, pa i Skupštinu grada i sud.

Svima njima hvala što su studentima poslali poruku da diploma i nije najvažnija ako imaju pravu člansku kartu ili pravu “podršku”, a onima koji imaju diplome da su džabe učili, jer su radna mesta ipak za neke “podobnije”. Verovatno i poslušnije. Hvala im za bahatost.

Hvala im što su nam tako “raspakovali” istinu i pokazali da su nama građanima, pre tri i po godine zabili prst u oko, a mi smo ćutali.

Imenovanjem pravnice za v.d. upravnika Pozorišta, žene koja je aminovala Vukovićevu kandidaturu, imenovanjem novog direktora Doma srednjoškolaca, višegodišnje v.d. direktorke Zavoda za transfuziju, prilagođavanjem statuta javnih preduzeća direktorima, pokazuju da će to i ubuduće da rade. Prst u oko. A šta ćemo mi da radimo, građani? Hoćemo li da ćutimo i dalje? Dokle?

Neko će sada možda da kaže - o čemu ti pišeš, pa sud je utvrdio da je u slučaju Vuković prekršen zakon? Drugim rečima, država radi svoj posao.

Moguće, ali dokazi su tu već tri i po godine. Šta se čekalo? A i sud je presudio i Vuković je otišao, tek kada je Tomislav Nikolić “položio oružje” i izgleda odlučio, nadam se svojevoljno, da ode u političku penziju.

Slučajnost?

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    09:08 // 23. 3. 2017.

    Odlican tekst Aco! Potpuno si u pravu - najveca sramota su ovi niški politicari, ljudi zbog kojih se trpi svaki diktat iz Beograda, bez obzira koliko štete nanosi. Tako je bilo i sa Privrednom komorom, pa sa finansiranjem lokalne samouprave, sa EPSom... Političari u Nišu, odani svojim partijama, vade novac nama iz džepova i trpaju ih u Beogradske. I još im kažu hvala!?

    • Aleksandar Stankov

      18:42 // 23. 3. 2017.

      Mladene, hvala. Hvala i na komentaru.

  • Buki

    09:20 // 21. 3. 2017.

    Bravo. Trebalo bi vise ovakvih tekstova

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: